Διατάχθηκε έρευνα για τις βίαιες επιθέσεις αστυνομικών σε διαδηλωτές στο Θησείο - iefimerida.gr

Διατάχθηκε έρευνα για τις βίαιες επιθέσεις αστυνομικών σε διαδηλωτές στο Θησείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διοικητική έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ για τις βιαιοπραγίες αστυνομικών της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο Θησείο, κατά τη διάρκεια πορείας ενημέρωσης σχετικά με την απεργία πείνας που κάνει ο προφυλακισμένος Κώστας Σακκάς.

Οι ενέργειες των αστυνομικών καταγράφηκαν σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Η ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του Θησείου όταν ομάδα ατόμων θέλησε να ανέβει στην Πνύκα και να κρεμάσει πανό συμπαράστασης στον Κώστα Σακκά. Εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, ενώ έγιναν δέκα προσαγωγές.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ένταση επικράτησε και όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ επιτέθηκαν σε άτομα που μοίραζαν φυλλάδια με συνθήματα αλληλεγγύης στον Σακκά.

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Σακκάς είναι προφυλακισμένος επί 2,5 χρόνια και βρίσκεται σε απεργία πείνας για 38η μέρα, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του, καθώς δεν έχει δικαστεί.
Κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.
Το Συμβούλιο Εφετών, που επρόκειτο να λάβει απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά την Τρίτη, ανέβαλε τη συνεδρίαση για σήμερα, Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ