Ντάισελμπλουμ: Δύσκολη περίπτωση η Ελλάδα – Τον Απρίλιο του 2014 η απόφαση για περαιτέρω βοήθεια - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Δύσκολη περίπτωση η Ελλάδα – Τον Απρίλιο του 2014 η απόφαση για περαιτέρω βοήθεια

Ντάισελμπλουμ: Δύσκολη περίπτωση η Ελλάδα – Τον Απρίλιο του 2014 η απόφαση για π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη να δώσει περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα είναι η ευρωζώνη. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό όμως θα αποφασιστεί την άνοιξη του 2014 όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε την Ελλάδα μία δύσκολη περίπτωση που θα χρειαστεί χρόνο, ενώ απέρριψε ως απατηλά ελκυστική τη λύση ενός νέου «κουρέματος» του χρέους.

«Η ελληνική περίπτωση είναι πολύ δύσκολη, θα χρειαστεί χρόνος», εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Le Figaro. «Το πρόγραμμα εξυγίανσης σταδιακά παίρνει τον δρόμο του και το Eurogroup προβλέπει ότι θα εγκρίνει την εκταμίευση της τρίτης δόσης των δανείων σύντομα», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας τυπικά ολοκληρώνεται στα τέλη του 2014. Μετά από εκείνο το χρονικό σημείο, η Ελλάδα θεωρητικά δεν θα τελεί πλέον υπό καθεστώς χρηματοοικονομικής ενίσχυσης από τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αλλά είναι πιθανό να μην μπορεί ακόμη να δανείζεται από τις αγορές, με δεδομένο το πάντα τεράστιο χρέος της και τα ακόμη ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια.

«Θα αποφασίσουμε τον Απρίλιο ποια συνέχεια θα δώσουμε. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε περαιτέρω την Ελλάδα», τόνισε ο Ολλανδός υπουργός, προσθέτοντας πως η ευρωζώνη μελετά τα «αναγκαία μέτρα».

Ωστόσο ο Ντάισελμπλουμ απέρριψε, ως μια λύση που «μοιάζει απατηλά ελκυστική» το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. «Η Αθήνα πρέπει να επιστρέψει μια μέρα στις αγορές και οι επενδυτές θα το σκεφτούν δύο φορές σε περίπτωση νέου κουρέματος», ανέφερε και επεσήμανε πως οι χώρες που έχουν δανείσει χρήματα στην Ελλάδα πρέπει να τα δουν να τους «επιστρέφονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ