O Τσαρνάεφ χαμογέλασε, έστειλε φιλιά στις αδελφές του και δήλωσε αθώος -Tι είπε ο βομβιστής της Βοστώνης στο δικαστήριο - iefimerida.gr

O Τσαρνάεφ χαμογέλασε, έστειλε φιλιά στις αδελφές του και δήλωσε αθώος -Tι είπε ο βομβιστής της Βοστώνης στο δικαστήριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ένα χέρι του ήταν σε νάρθηκα και είχε ένα εμφανές τραύμα στο σαγόνι. Εσκυψε στο μικρόφωνο και δήλωσε επανειλημμένα «αθώος». Ηταν η πρώτη εμφάνιση του Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ στο δικαστήριο, του ανθρώπου που αιματοκύλισε τον μαραθώνιο της Βοστώνης μαζί με τον αδελφό του, Ταμερλάν.

Ο 19χρονος χαμογέλασε στις αδελφές του που βρίσκονταν στην αίθουσα, όπου έμεινε για επτά λεπτά. Αφού δήλωσε αθώος και για τις 30 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αποχώρησε στέλνοντας ένα φιλί προς τις δύο γυναίκες, τα μοναδικά μέλη της οικογενείας του που ήταν στη διαδικασία, καθώς οι γονείς του βρίσκονται στη Ρωσία.

Στην αίθουσα υπήρχαν πολλά θύματα και συγγενείς τους, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ την 15η Απριλίου. Ηταν η ημέρα που οι Ντζοκχάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ τοποθέτησαν δύο βόμβες στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστώνης, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 260.

Τέσσερις ημέρες αργότερα ο Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ συνελήφθη, λίγες ώρες έπειτα από το θάνατο του αδελφού του σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Στο δικαστήριο υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο κατηγορούμενος έφτασε εκεί τέσσερις ώρες πριν από τη διαδικασία, με αυτοκινητοπομπή.

Εξω από το κτίριο, μία ομάδα υποστηρικτών του Τσαρνάεφ τον επευφημούσαν κατά την άφιξή του. Με μπλούζες και πλακάτ που ζητούσαν την απελευθέρωση του, φώναζαν συνθήματα υπέρ του 19χρονου υποστηρίζοντας την αθωότητά του.

Φωτό Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ