Κατάσχεται η περιουσία του Ταπί που κατηγορείται για οργανωμένη απάτη - iefimerida.gr

Κατάσχεται η περιουσία του Ταπί που κατηγορείται για οργανωμένη απάτη

Κατάσχεται η περιουσία του Ταπί που κατηγορείται για οργανωμένη απάτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατάσχεση μέρους της περιουσίας του Μπερνάρ Ταπί διέταξε η γαλλική δικαιοσύνη. Ο 70χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για οργανωμένη απάτη, στην υπόθεση που εμπλέκεται και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Μία βίλα στο Σεν Τροπέ, αξίας τουλάχιστον 48 εκατ. ευρώ, ένα ιδιόκτητο ακίνητο στο Παρίσι που ξεπερνά τα 69 εκατ., δύο ασφαλιστήρια ζωής (20,7 εκατ. ευρώ) είναι ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του που θα κατασχεθούν, ενώ παράλληλα «παγώνουν» έξι τραπεζικοί λογαριασμοί του και το μερίδιο του στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Hersant.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική της γαλλικής δικαιοσύνης σε παρόμοιες υποθέσεις. Ο Ταπί κατηγορείται στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση διαιτησίας στην πολυετή διένεξη με το γαλλικό δημόσιο για την πώληση από την Credit Lyonnais των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία Adidas. Εκείνος υποστήριζε ότι η πώληση τον ζημίωσε, διότι υποτιμήθηκε η πραγματική αξία της εταιρείας και η Λαγκάρντ το 2007, ως υπουργός Οικονομικών τότε, παρέπεμψε την υπόθεση σε διαιτησία το 2007, γεγονός το οποίο απέφερε στον Ταπί 403 εκατ. ευρώ, μαζί με τους τόκους.

«Δεν μπορεί κανένας να δέχεται τέτοιες αποφάσεις έτσι. Δεν γνώριζα ότι ζούμε σε μια χώρα όπου οι άνθρωποι είναι δυνατόν να εκτελούνται πριν καν καταδικαστούν», είπε ο Ταπί για την απόφαση κατάσχεσης, ενώ ο συνήγορός του άσκησε έφεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ