Η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε τη διάλυση τριών ακροδεξιών οργανώσεων - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε τη διάλυση τριών ακροδεξιών οργανώσεων

Η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε τη διάλυση τριών ακροδεξιών οργανώσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διάλυση τριών ακροδεξιών οργανώσεων οι οποίες παρουσιάζουν «χαρακτηριστικά ιδιωτικών πολιτοφυλακών» και προτρέπουν «στις διακρίσεις και το μίσος» αποφάσισε την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο διέλυσε τις εξής τρεις οργανώσεις: «Τρίτος Δρόμος», «Επαναστάτες Εθνικιστές Νεολαίοι» (JNR), καθώς και η ένωση «Επιθυμία να ονειρεύεσαι».

Οπαδοί των οργανώσεων αυτών είχαν εμπλακεί στο θάνατο ενός νεαρού ακτιβιστή της άκρας αριστεράς στις 6 του περασμένου μήνα. Ενας εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία είναι συμπαθών του «Τρίτου Δρόμου» και των JNR.

Ο Σερζ Αγιούμπ, ο ιδρυτής του Τρίτου Δρόμου και των JNR, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του διατάγματος για τη διάλυση των οργανώσεων. Ωστόσο, ο ίδιος είχε ανακοινώσει ο ίδιος στις 25 Ιουνίου την αυτοδιάλυση αυτών των δύο κινημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ