Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά το πολυνομοσχέδιο - iefimerida.gr

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά το πολυνομοσχέδιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, που, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «επισημοποιεί τη θέληση της κυβέρνησης να "αλέσει" στην κρεατομηχανή της διαθεσιμότητας – απόλυσης περίπου 6.000 εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πρώτη φάση».

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν καταλήψεις δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας με πρώτη γραμμή όσους βρίσκονται, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπό απόλυση, συμμετοχή στην παναττική στάση εργασίας της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη από τις 12.00 το μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, για την Παρασκευή προκηρύσσεται στάση εργασίας από τις 11.30 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Αποφασίστηκε ακόμη άμεση παρέμβαση των πρωτοβάθμιων συλλόγων-μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στα Δημοτικά Συμβούλια προκειμένου να συγκληθούν και να λάβουν αποφάσεις για το άμεσο κλείσιμο των Δήμων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, αντισυνταγματικά καταργεί αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «και "κλείνει" τα σπίτια 6.000 εργαζομένων Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων». Ακόμη, το Σάββατο και την Κυριακή αποφασίστηκε αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, με έναρξη από τη Δευτέρα, με Διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος. Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία καλλιτεχνών ενώ θα πραγματοποιηθεί ολονύκτια διαμαρτυρία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ