Εφαρμογή για την αποστολή μη ανιχνεύσιμων γραπτών μηνυμάτων ετοιμάζει ο ιδρυτής του Pirate Bay - iefimerida.gr

Εφαρμογή για την αποστολή μη ανιχνεύσιμων γραπτών μηνυμάτων ετοιμάζει ο ιδρυτής του Pirate Bay

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημιουργία του Pirate Bay σηματοδότησε μια μικρή επανάσταση στο χώρο του διαδικτύου. Τώρα, ο ιδρυτής της ιστοσελιδας, ο Πέτερ Σούντε ετοιμάζεται να ταράξει για άλλη μια φορά τα νερά του ψηφιακού κόσμου με την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για ασφαλή μετάδοση γραπτών μηνυμάτων, που δε θα μπορούν να γίνουν αντικείμενο παρακολούθησης.

Την είδηση δημοσίευσε το έγκυρο τεχνολογικό ηλεκτρονικό περιοδικό Pc World. Η νέα υπηρεσία θα είναι απλή και φιλική για τον χρήστη, ενώ παράλληλα θα παρέχει όλες τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας ώστε να αποτρέπεται πιθανή παρακολούθηση των συνομιλιών.

Το όνομα της εφαρμογής θα είναι Heml.is (στα σουηδικά hemlis σημαίνει μυστικό). Αρχικά, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε λογισμικό Android και iOS. Μέσω της κρυπτογράφησης όλου του περιεχομένου των γραπτών μηνυμάτων, θα παρέχεται η καλύτερη δυνατή ασφάλεια των συνομιλιών.

Επιπλέον, οι πάροχοι δικτύων δεν θα έχουν πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο περιεχόμενο των συνομιλιών. Η ιδέα για τη δημιουργία του Heml.is ήρθε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε αντικείμενα παρακολουθήσεων» έγραψε σήμερα στο διαδίκτυο ο Σούντε. «Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για ασφαλείς συνομιλίες. Όσες εφαρμογές βρίσκονται ήδη σε λειτουργία υπόκεινται συχνά σε κρατικό έλεγχο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ