Ακροβασίες Μέρκελ: Εχουμε μυστικές υπηρεσίες, συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ, αποκηρύσσουμε τη Στάζι - iefimerida.gr

Ακροβασίες Μέρκελ: Εχουμε μυστικές υπηρεσίες, συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ, αποκηρύσσουμε τη Στάζι

Ακροβασίες Μέρκελ: Εχουμε μυστικές υπηρεσίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια χώρα χωρίς υπηρεσίες πληροφοριών θα ήταν «υπερβολικά ευάλωτη», δήλωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην υπόθεση παρακολουθήσεων από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι ο πιο πιστός σύμμαχος της Γερμανίας εδώ και δεκαετίες, ενώ απέρριψε την σύγκριση της δράσης των μυστικών υπηρεσιών με αυτήν της Στάζι.

Σύμφωνα με απόσπασμα από συνέντευξη η οποία θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας Die Zeit, η καγκελάριος υποστηρίζει την συνεργασία των γερμανικών υπηρεσιών με τις αντίστοιχες αμερικανικές, επισημαίνοντας ότι εξυπηρετεί την ασφάλεια της Γερμανίας και τονίζει ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ομοιότητα μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και των αντίστοιχων υπηρεσιών στα δημοκρατικά κράτη». Προσθέτει μάλιστα ότι αυτή η σύγκριση επιτυγχάνει μόνο να υποβαθμίσει όσα έκανε η Στάζι στους πολίτες της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η κυρία Μέρκελ επισήμανε πάντως ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν το τελευταίο διάστημα και αναφέρει ότι είναι απαραίτητη η ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ασφαλείας των πολιτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ