Στην εντατική μετά τη μεταφορά του στη φυλακή πρώην υπουργός της Κύπρου – Καταδικάστηκε για την τραγωδία στο Μαρί - iefimerida.gr

Στην εντατική μετά τη μεταφορά του στη φυλακή πρώην υπουργός της Κύπρου – Καταδικάστηκε για την τραγωδία στο Μαρί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρώην υπουργός Αμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας. Λίγο μετά την μεταφορά του στις Κεντρικές Φυλακές αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Παπακώστας, σύμφωνα με το sigmalive.com, έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ πριν από περίπου δύο χρόνια είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης είπε ότι ο κ. Παπακώστας φρουρείται από δεσμοφύλακες. «Εχουμε υποχρέωση να τον φρουρούμε πρώτα απ ΄ όλα και για την δική του ασφάλεια αλλά και ως υποδίκου. Οι υπόδικοι είναι υπό την ευθύνη του διευθυντή των Φυλακών άρα ως υπόδικος φρουρείται», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τους άλλους τρεις υπόδικους που βρίσκονται τώρα στις Κεντρικές Φυλακές, ο κ. Τρυφωνίδης απέφυγε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κράτησης τους και σε ποια πτέρυγα έχουν εισαχθεί.

Το Κακουργιοδικείο την Τρίτη έκρινε ένοχο στην υπόθεση του Μαρί, όπου η έκρηξη στις 11 Ιουλίου 2011 σκότωσε 13 ανθρώπους, τον πρώην υπουργό Αμυνας στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου από αμέλεια.

Ενοχοι στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου από αμέλεια κρίθηκαν επίσης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Ανδρέας Λοιζίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ