Ο Ντομινίκ Στρος Καν θυμάται τη στιγμή που του πέρασαν χειροπέδες: Ενιωσα οργή, εκείνη η στιγμή ήταν τρομερή - iefimerida.gr

Ο Ντομινίκ Στρος Καν θυμάται τη στιγμή που του πέρασαν χειροπέδες: Ενιωσα οργή, εκείνη η στιγμή ήταν τρομερή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εκείνη η στιγμή ήταν τρομερή. Δεν καταλάβαινα τι συνέβη και γιατί ήμουν εκεί». Ο Ντομινίκ Στρος Καν πηγαίνει πίσω στο χρόνο και περιγράφει στο CNN πως ένιωσε όταν προσήχθη με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες, το 2011 στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο για τη στιγμή που συνελήφθη, κατηγορούμενος για τον βιασμό της Ναφισάτου Ντιαλό, μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης, στις 14 Μαΐου του 2011. Το αμερικανικό δίκτυο μετέδωσε ήδη αποσπάσματα της συνέντευξης, την Τρίτη, η οποία θα παρουσιαστεί στο σύνολό της την Τετάρτη.

«Ενιωσα οργή, ήμουν θυμωμένος, δεν κατάλαβα τι συνέβαινε, δεν κατάλαβα γιατί ήμουν εκεί. Είναι ένα φοβερό πράγμα, πραγματικά. Το πρόβλημα είναι ότι είστε υποτίθεται αθώος, μέχρι να κριθείτε ένοχος» είπε ο Ντομινίκ Στρος Καν.
Και συνέχισε: «Φαίνεται προς όλον τον κόσμο σαν να είσαι εγκληματίας, σε μια στιγμή που κανείς δεν ξέρει αν είναι αλήθεια ή όχι. Μπορεί να είσαι εγκληματίας, μπορεί και όχι. Τα στοιχεία έρχονται μετά».

Ο Στρος Καν μίλησε και για την Ευρώπη και για το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη παρατηρώντας "έλλειμμα ηγεσίας".

Να σημειωθεί ότι όσον αφορά την ποινική διαδικασία της υπόθεσης του βιασμού, έκλεισε από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία της καμαριέρας, Ναφισάτου Ντιαλό. Με μια εμπιστευτική οικονομική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ του Στρος Καν και της καμαριέρας έκλεισε και η αστική υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ