Ακουστικά φορτίζουν το κινητό τηλέφωνο με ηλιακή ενέργεια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ακουστικά φορτίζουν το κινητό τηλέφωνο με ηλιακή ενέργεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πρωτότυπο σετ ακουστικών παρουσίασε Βρετανός σχεδιαστής, το οποίο θα φορτίζει τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

Ο δημιουργός των ακουστικών 'Αντριου 'Αντερσον ανεβασε τη δημιουργία του στον ιστότοπο συγκέντρωσης κεφαλαίων Kickstarter ώστε να καταφέρει μέσω χρηματοδότησης να κυκλοφορήσει τα ακουστικά στην αγορά το 2014.

Τα πρωτότυπα ακουστικά που φέρουν την ονομασία OnBeat διαθέτουν ενσωματωμένα εύκαμπτα ηλιακά μίνι – πάνελ και το κάθε πάνελ μπορεί να τροφοδοτήσει ηλεκτρικές συσκευές με 0,55 βατ.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε δύο μικρές μπαταρίες λιθίου που συνδέονται με τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας και την φορτίζουν.

Στόχος του 'Αντερσον μέσω της παρουσίας της δημιουργίας στο Kickstarter είναι να συγκεντρώσει 200.000 λίρες.

Μιλώντας για την ιδέα του, ο 'Αντερσον ομολόγησε ότι ο πατέρας του, Φρανκ ήταν αυτός που αρχικά τη συνέλαβε. «ήταν τόση απλή που νόμιζα ότι κάποιος την έχει ήδη πραγματοποιήσει» είπε ο δημιουργός και πρόσθεσε: «Καθώς περπατάς ή κάνεις τζόκινγκ μπορείς να φορτίσεις τη συσκευή σου».

Σύμφωνα με τον 'Αντερσον, μια βόλτα απόστασης 4 με 7 χιλιομέτρων αρκεί προκειμένου να φορτιστεί πλήρως μια «έξυπνη» συσκευή iPhone.

Ακουστικά φορτίζουν το κινητό τηλέφωνο με ηλιακή ενέργεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακουστικά φορτίζουν το κινητό τηλέφωνο με ηλιακή ενέργεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ