Από ώρα σε ώρα θα εκπέμψει η νέα ΕΡΤ με ονομασία ΕΔΤ από ιδιωτικά στούντιο-Αυτό είναι το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης [εικόνα] - iefimerida.gr

Από ώρα σε ώρα θα εκπέμψει η νέα ΕΡΤ με ονομασία ΕΔΤ από ιδιωτικά στούντιο-Αυτό είναι το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον αέρα το νέο σήμα της νέας ΕΡΤ από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης με την ονομασία Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση και θα εκπέμψει στις 14:00 το νέο πρόγραμμα.

Σήμα εκπέμπει από τις 8 σήμερα το πρωί η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», στις συχνότητες της ΕΡΤ. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ».

Στους δέκτες της ΕΡΤ εμφανίστηκε μία εικόνα σε γαλάζιο φόντο, με τρεις αποχρώσεις του μπλε και με τρεις κυματιστές γραμμές -πράσινο, μπλε πορτοκαλί και μπλε-, στην αριστερή πλευρά υπάρχει η υδρόγειος ενώ το logo που εμφανίζεται πάνω αριστερά είναι το ΕΔΤ.

Ξεκινάει και η μετάδοση προγράμματος της ΕΔΤ

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής μιλώντας στο Mega υποστήριξε πως τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος από το μεταβατικό φορέα.

Παράλληλα ο κ. Καψής διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες και ντοκιμαντέρ, ενώ θα παιρνούν και κάποιες ειδήσεις με τη μορφή τίτλων.

παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξει άμεσα προκήρυξη θέσεων, ώστε να προστεθούν στο πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων.

Από χθες το απόγευμα παρατηρούνταν έντονη κινητικότητα στις εγκαταστάσεις των ιδιωτικών στούντιο στην Παιανία, καθώς στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί περιπολικά, γεγονός που μαρτυρεί ότι ο εν λόγω χώρος είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση για την εκπομπή του μεταβατικού σήματος της ΕΔΤ.Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την παρουσία περιπολικών στην Παιανία, ζητώντας από την κυβέρνηση να έρθει αμέσως σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ώστε από τις εγκαταστάσεις της να εκπεμφθεί εκ νέου ραδιοτηλεοπτικό σήμα.

Διατάξεις προ μνημονίου για τις αποζημιώσεις

Στο σκέλος των αποζημιώσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τη νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο τελευταίο άρθρο του πολυνομοσχεδίου, ικανοποιήθηκε το αίτημα ώστε το ύψος τους και ο τρόπος υπολογισμού τους να γίνουν με τις νομικές προβλέψεις που ίσχυαν προ του πρώτου μνημονίου. Συγκεκριμένα στο άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου αναφέρεται ότι «η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967 (Α' 189) δεν εφαρμόζεται για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων λόγω λύσεως των συμβάσεων του προσωπικού της ΕΡΤ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 3 της υπ'αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών (Β' 1414), όπως ισχύει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ