Η κυβέρνηση σαρώνει το Δημόσιο -«Τελειώνει» όσους παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση σαρώνει το Δημόσιο -«Τελειώνει» όσους παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές

Η κυβέρνηση σαρώνει το Δημόσιο -«Τελειώνει» όσους παραμένουν στις θέσεις τους με
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σκούπα» παίρνει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεφορτωθεί όσους παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές, φέρνοντας αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με στόχο την επίσπευση των σχετικών δικών.

Ειδικότερα, κατ' απαίτηση της Τρόικα- εξ ου και η παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης σε όλες τις κρίσιμες συσκέψεις στο Μαξίμου- αγωγές για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο, οι οποίες κατά τη δημοσίευση του νόμου είναι εκκρεμείς και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1.11.2013 εκδικάζονται υποχρεωτικά, ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου μέχρι την 1.11.2013, διαφορετικά αίρεται αυτοδικαίως το ασφαλιστικό μέτρο που έχει διαταχθεί.

Αντιστοίχως, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ρύθμιση καταστάσεως επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, για τις οποίες έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή και οι οποίες κατά τη δημοσίευση του νόμου είναι εκκρεμείς και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1.11.2013, εκδικάζονται υποχρεωτικά, ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου μέχρι την 1.11.2013, διαφορετικά παύει αυτοδικαίως η ισχύς της προσωρινής διαταγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ