Η περιπέτεια μίας Ιταλίδας στο αεροδρόμιο της Κω – Καταγγέλλει βίαιη συμπεριφορά - iefimerida.gr

Η περιπέτεια μίας Ιταλίδας στο αεροδρόμιο της Κω – Καταγγέλλει βίαιη συμπεριφορά

Η περιπέτεια μίας Ιταλίδας στο αεροδρόμιο της Κω – Καταγγέλλει βίαιη συμπεριφορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις χειρότερες αναμνήσεις έφυγε από την Ελλάδα μία οικογένεια Ιταλών. Οι διακοπές τους στους Λειψούς είχαν περιπετειώδη κατάληξη, όταν βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Κω, αντιμετωπίζοντας τη βίαιη συμπεριφορά της αεροπορικής εταιρίας με την οποία θα ταξίδευαν, αλλά και του προσωπικού του αεροδρομίου όπως καταγγέλλουν.

Σύμφωνα με την επιστολή της στην εφημερίδα της Μπολόνια «La Repubblica», η Κατερίνα Ντονατίνι κατήγγειλε πως δεν της επέτρεψαν να επιστρέψει στην πατρίδα της με το άρρωστο μωρό της, εξαιτίας μίας βαλίτσας. Οπως εξιστορεί η Ιταλίδα, το πρόβλημα ήταν το βάρος της- 60 γρ. πάνω από το όριο- και της ζητήθηκε να πληρώσει 60 ευρώ.

«Ζητήσαμε να βάλουμε ένα βιβλίο από τη μία βαλίτσα στην άλλη, αλλά μας αρνήθηκε», εξηγεί η τουρίστρια που ανέφερε πως η υπάλληλος της δήλωσε ότι δεν υπήρχε χρόνος για κάτι τέτοιο και έπρεπε απλά να πληρώσει, ή θα έχανε την πτήση της.

Οταν η Ιταλίδα διαμαρτυρήθηκε, δηλώνοντας παράλληλα πως η 14 μηνών κόρη της είχε υψηλό πυρετό και έπρεπε οπωσδήποτε να ταξιδέψει, η υπάλληλος φανερά εκνευρισμένη αποφάσισε να μην τους επιτρέψει να επιβιβαστούν στην πτήση και τους έκλεισε έξω από την αίθουσα.

«Ετρεξα πίσω της και την ικέτευα κρατώντας την από το μπράτσο. Της είπα ότι η κόρη μου έχει πυρετό και πρέπει να την πάω στο σπίτι. Εκείνη άρχισε να ουρλιάζει και κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί μας έσυραν με τη βία στις σκάλες και έξω από το αεροδρόμιο για να μας πάνε στο γραφείο της αστυνομίας», γράφει η Ιταλίδα που διηγείται πως βλέποντας την αντιμετώπιση ο σύζυγός της αντέδρασε φωνάζοντας και ο αστυνομικός του έδειξε το όπλο.

«Μας κράτησαν για περισσότερο από μία ώρα χωρίς να μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο στον πρόξενό μας. Ξαφνικά μας είπαν ότι μπορούμε να φύγουμε. Στο μεταξύ είχα χάσει το πορτοφόλι μου και δεν είχαμε πια πιστωτική κάρτα. Μας εγκατέλειψαν στη μέση του αεροδρομίου και ζητήσαμε να κάνουμε ένα τηλεφώνημα στο προξενείο αλλά μας αρνήθηκαν. Κανείς δεν εισάκουσε τις παρακλήσεις μας για βοήθεια», συνεχίζει στην επιστολή της.

«Μία φρικτή εμπειρία. Απρόσμενη βία. Αυτό είναι το κλίμα που βιώσαμε στην Ελλάδα», καταλήγει η Ιταλίδα. Η εταιρία, απαντώντας στην καταγγελία ανέφερε πως απαγορεύτηκε η επιβίβαση σε δύο επιβάτες και ένα μωρό αφότου «τους σταμάτησε η τοπική αστυνομία για επιθετική συμπεριφορά και προσβλητική απέναντι στο επίγειο προσωπικό στην έξοδο επιβίβασης. Ούτε η Ryanair ούτε οι αρχές του αεροδρομίου της Κω ανέχονται ποτέ επιθετικές συμπεριφορές και προσβλητικές εκ μέρους των επιβατών. Το θέμα πλέον έχει αναλάβει η αστυνομία της Κω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ