CINETROLL: Πανωλεθρία - Ως 190 εκατ. δολάρια χασούρα για τη Disney από το «Μοναχικό Καβαλάρη» - iefimerida.gr

CINETROLL: Πανωλεθρία - Ως 190 εκατ. δολάρια χασούρα για τη Disney από το «Μοναχικό Καβαλάρη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, γνωστός τρακαδόρος, αποφασίζει να μη ζητήσει λεφτά από τον Τζόνι Ντεπ γιατί μάλλον δεν βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Ο «Μοναχικός Καβαλάρης» (διάβασε την κριτική ΕΔΩ) απέδειξε με το χειρότερο τρόπο τη μοναχικότητα του, δικαιώνοντας τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις όπως σας είχα γράψει, όσον αφορά την εμπορική του δυναμική. Ένα από τα ακριβότερα blockbuster της φετινής σεζόν, με κόστος που υπολογίζεται ανάμεσα στα 225 και τα 250 εκατ. δολάρια (χωρίς τη διαφημιστική δαπάνη) το οποίο δεν κατάφερε, παρά το παρατεταμένο πενταήμερο αργίας λόγω τη 4ης Ιουλίου στις Η.Π.Α. να ξεπεράσει τα 50 εκατ. δολάρια. Και καταποντίστηκε από το ψηφιακό animation «Εγώ ο Απαισιότατος 2» με υπερτριπλάσιο αριθμό εισιτηρίων που άγγιξαν τα 143 εκατ. δολάρια εσόδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου Hollywood Reporter που επικαλείται κορυφαίους αναλυτές του χώρου, η «χασούρα» μπορεί να κινηθεί από τα 150 εκατ. ως τα 190 εκατ. δολάρια στη χειρότερη εκδοχή που εξαρτάται από πως η ταινία θα κινηθεί στις εκτός Η.Π.Α. αγορές . Επιβεβαιώνοντας τους φόβους πολλών επενδυτών που από την αρχή ήταν σκεπτικοί όσον αφορά την κινηματογραφική αναβίωση του "Lone Ranger". Mία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες των στούντιο, μετά τα 200 εκατ. δολάρια που χάθηκαν από το «John Carter».

Μοναχικός ο καβαλάρης όμως φάνηκε και στο ούτως ή άλλως πεσμένο ελληνικό box office, σε ένα τετραήμερο 99.550 θεατών. Μπορεί να κατέκτησε την πρώτη θέση, όμως το σύνολο των 33.225 εισιτηρίων του για 98 αίθουσες στις οποίες προβλήθηκε, δίνει έναν μετριότατο αριθμό 339 θεατών ανά μέσο όρο για την κάθε αίθουσα. Όλες οι υπόλοιπες νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας, λιγότερο ή περισσότερο, καταποντίστηκαν εισπρακτικά , με μοναδική εξαίρεση, τα πολύ καλά 4.050 εισιτήρια σε 4 αίθουσες (δηλαδή αίθουσα και χιλιάρικο) για το γαλλικό «Η αγάπη δεν έρχεται μόνη».

Πιο αναλυτικά, στις Η.Π.Α. για το πενταήμερο 3 – 7 Ιουλίου, η πρώτη πεντάδα στο box office, διαμορφώθηκε ως εξής:

1.ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2: 143 εκ. δολάρια

2.Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ: 48,7 εκ. δολάρια

3.THE HEAT: 24,8 εκ. δολάρια (94,6 σύνολο)

4.MΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: 19,7 εκ. δολάρια (216 σύνολο)

5.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ: 18,4 εκ. δολάρια (159 σύνολο)

Αντίστοιχα, στην Ελλάδα, για το τετραήμερο 4 – 7 Ιουλίου, οι πέντε πιο δημοφιλείς ταινίας ήταν:

1.Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ: 33.225 εισιτήρια

2.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ:14.697 εισιτήρια (59.236 σύνoλο)

3.ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: 10.696 εισιτήρια (64.480 σύνολο)

4.ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ: 7.927 εισιτήρια (114.004 σύνολο)

5.ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ: 4.883 εισιτήρια (89.167 σύνολο)

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ