Αντισυνταγματικό και παράνομο το νέο «χαράτσι» καταγγέλλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Προσέφυγε στο ΣτΕ - iefimerida.gr

Αντισυνταγματικό και παράνομο το νέο «χαράτσι» καταγγέλλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Προσέφυγε στο ΣτΕ

Αντισυνταγματικό και παράνομο το νέο «χαράτσι» καταγγέλλει η Περιφέρεια Δυτικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσφυγή ζητώντας την ακύρωση του νέου «χαρατσιού» έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Καταγγέλλουν πως το νέο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων είναι αντισυνταγματικό, παράνομο και αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Και επισημαίνουν πως σε συνδυασμό με τον έκτακτο φόρο ακινήτων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, το 203 θα ισχύσει διπλή φορολόγηση και επιβάρυνση σε αυτό τον τομέα.

Στην προσφυγή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπογραμμίζει πως το νέο «χαράτσι» αποτελεί συνέχεια του ΕΕΤΗΔΕ με μόνη διαφορά ότι «σκοπίμως» αλλάζει το όνομα του, έτσι ώστε να αποκτήσει «επίφαση νομιμότητας», ενώ την ίδια στιγμή ουσιαστικά επέρχεται διπλή φορολογία στα ακίνητα. Ακόμη επισημαίνει πως αυτό το νέο τέλος δεν επιβάλλεται σε ανταπόδοση συγκεκριμένης υπηρεσίας που παρέχεται από το κράτος προς τους πολίτες, ενώ τα έσοδα από την είσπραξη του πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό προς κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ακόμη τονίζουν πως ο νομοθέτης θα μπορούσε να στραφεί σε άλλες πηγές εσόδων για το Δημόσιο, όπως είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ υπογραμμίζουν πως ο νέος φόρος που γίνεται σύμφωνα με το εμβαδόν, την παλαιότητα και την τιμή ζώνης εκάστου ακινήτου, δεν συνδέεται με αντικειμενικά κριτήρια (εισόδημα, περιουσία, οικογενειακή κατάσταση, κ.λπ.).

Τέλος στην προσφυγή αναφέρεται πως η είσπραξη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι αντίθετη στα άρθρα 26 και 78 του Συντάγματος και στην ισχύουσα νομοθεσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ