Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους φαρμακοποιούς να μη δίνουν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή - iefimerida.gr

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους φαρμακοποιούς να μη δίνουν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους φαρμακοποιούς να μη δίνουν αντιβιοτικά χωρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ελληνες έχουν μια ακόμη θλιβερή πρωτιά σε όλη την Ευρώπη. Είναι πρωταθλητές στη χρήση αντιβιοτικών τα οποία συνήθως ζητούν και αγοράζουν από τα φαρμακεία -παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται- χωρίς καν να έχουν ιατρική γνωμάτευση και άρα συνταγή γιατρού.

Αυτό τονίζεται σε ευρωπαϊκή έκθεση με αφορμή την οποία ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας επισημαίνει τον κίνδυνο από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων στη χώρα μας χωρίς συνταγή γιατρού.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τονίζει:

«Η κατάχρηση αντιβιοτικών που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, έχει διαπιστωθεί ότι οφείλεται στην κακή συνήθεια πολλών ασθενών να προμηθεύονται μόνοι τους αντιβιοτικά από τα φαρμακεία. Κανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίνεται χωρίς συνταγή γιατρού»

Οσον αφορά την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, πάγιο και διαχρονικό αίτημα του ΙΣΑ, όπως αναφέρει, είναι η θέσπιση αυστηρών ελεγκτικών μηχανισμών και η δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ