Αρχαίο υποβρύχιο δάσος ανακαλύφθηκε στον Κόλπο του Μεξικού - iefimerida.gr

Αρχαίο υποβρύχιο δάσος ανακαλύφθηκε στον Κόλπο του Μεξικού

Αρχαίο υποβρύχιο δάσος ανακαλύφθηκε στον Κόλπο του Μεξικού [βίντεο]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αρχαίο δάσος από κυπαρίσσια, ανακάλυψαν δύτες στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού. Οπως εκτιμούν οι ειδικοί, το δάσος ήταν θαμμένο κάτω από το έδαφος του βυθού για περίπου 50.000 χρόνια αλλά αποκαλύφθηκε μετά το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα το 2005.

Το αρχαίο δάσος, περιλαμβάνει καλοδιατηρημένα δέντρα και καλύπτει έκταση 0,8 χιλιομέτρων, ενώ βρίσκεται 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανοικτά των ακτών της Αλαμπάμα.

Την ανακάλυψη του δάσους έκανε ο δύτης Μπέν Ράινς από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Weeks Bay Foundation αξιοποιώντας πληροφορίες από ντόπιους για ένα συγκεκριμένο σημείο στα ανοιχτά όπου μαζεύονταν αμέτρητα κοπάδια ψαριών.

Πράγματι, το δάσος βρισκόταν σε τέλεια κατάσταση και είχε μετατραπεί σε ύφαλο που αποτελούσε ιδανικό σπίτι για πολλά ψάρια και οστρακοειδή.

Αναλύοντας τα ισότοπα άνθρακα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα δέντρα ήταν ηλικίας 52.000 ετών και η μελέτη τους θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τις κλιματικές συνθήκες στον Κόλπο του Μεξικού.

Ωστόσο, παρόλο που το υποβρύχιο δάσος ανακαλύφθηκε πρόσφατα, οι επιστήμονες έχουν μπροστά τους ελάχιστο χρόνο για να το εξερευνήσουν πριν καταστραφεί από τα θαλάσσια ζώα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ