Το νέφος μειώνει τη διάρκεια ζωής - iefimerida.gr

Το νέφος μειώνει τη διάρκεια ζωής

Μειώνει τη διάρκεια ζωής το νέφος: Κατά 5
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις επιβλαβείς συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον οργανισμός επιβεβαίωσε πρόσφατη μελέτη, που με αφορμή το μολυσμένο νέφος που έπνιξε το Πεκίνο, μελέτησε τα στοιχεία και κατέληξε σε ανησυχητικά συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι ερευνητές, μελέτησαν τα στοιχεία για την ποιότητα του αέρα σε 90 κινεζικές πόλεις από το 1981 έως το 2000 και τα συνέκριναν με τα στοιχεία για τη θνησιμότητα από το 1991 έως το 2000 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το προσδόκιμο ζωής είναι 5,5 χρόνια μικρότερο στο βορά της Κίνας σε σχέση με το νότο λόγω της εκτεταμένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Μάλιστα, με βάση την έρευνα, αποδείχθηκε ότι περίπου μισό δισεκατομμύριο κάτοικοι της βόρειας Κίνας τη δεκαετία του 1990 έχασαν συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια από τις ζωές τους.

«Είναι μια τεράστια απώλεια. Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα βλάπτει την υγεία των ανθρώπων πολύ πιο σοβαρά απ' όσο έδειχναν παλαιότερες έρευνες. Μετά την έρευνα αυτή δεν υπάρχει επιχείρημα για το εάν θα πρέπει ή όχι να πάρουμε στα σοβαρά το ζήτημα της ρύπανσης του αέρα» αναφέρουν οι επιστήμονες που επιμελήθηκαν τη μελέτη.

Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα της περιβαλλοντικής μόλυνσης και τις αρνητικές συνέπειες που αυτή έχει στον οργανισμό, αποδεικνύοντας παράλληλα τις μεγάλες θυσίες που έκανε η Κίνα στο βωμό της ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ