Τρόικα: Βγάλτε στη φόρα τους φοροφυγάδες - iefimerida.gr

Τρόικα: Βγάλτε στη φόρα τους φοροφυγάδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δημοσιοποίηση ονομάτων φοροφυγάδων αλλά και των αποτελεσμάτων των μέτρων που έχει λάβει το υπουργείο Οικονομικών εναντίον τους, απαιτεί η Τρόικα.Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών έχουν θέσει διορία έως τον Οκτώβριο προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να δημιουργήσει μια νέα βάση δεδομένων, την οποία και θα αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Η λίστα αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

- Φορολογούμενους που έχουν εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής όπως, η έκδοση μεγάλης αξίας πλαστών και εικονικών τιμολογίων, η απόκρυψη σημαντικού εισοδήματος (πχ άνω των 150.000 ευρώ) και η μη απόδοση μεγάλων ποσών παρακρατούμενων φόρων (ΦΠΑ, ΦΜΥ).

- Τα μέτρα που έχουν λάβει οι ελεγκτικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ εναντίον των παραπάνω φοροφυγάδων. Για παράδειγμα θα δημοσιεύονται τα ποσά των καταθέσεών τους που έχουν δεσμευτεί, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που έχουν ληφθεί εναντίον τους όπως είναι οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων. Σημειώνεται ότι το μέτρο της δημοσιοποίησης των στοιχείων των φοροφυγάδων προβλέπεται με νόμο που έχει ψηφιστεί το 1995 αλλά έχει εφαρμοστεί αποσπασματικά και με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των ονομάτων γιατρών του Κολωνακίου που δημοσιοποίησε το 2010 το ΥΠΟΙΚ. Τότε είχαν ανακοινωθεί οι παραβάσεις που τους είχαν επιβληθεί χωρίς όμως κανείς να μάθει τι ποσά εισπράχθηκαν τελικά από αυτές τις υποθέσεις. Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ