Εραψαν, ξήλωσαν και κατέληξαν στο φορολογικό που θα πέσει στο κεφάλι μας - iefimerida.gr

Εραψαν, ξήλωσαν και κατέληξαν στο φορολογικό που θα πέσει στο κεφάλι μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή θα κατατεθεί ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος και θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στον νέο Κώδικα θα περιληφθούν άρθρα σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και μεταβατικές διατάξεις.

Από το νέο Κώδικα απαλείφθηκαν οι διατάξεις που επέφεραν αύξηση της παρακράτησης φόρου σε μισθωτούς-συνταξιούχους και της προκαταβολής φόρου από ΟΕ και ΕΕ, όπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ. Παράλληλα προστέθηκαν μεταβατικές διατάξεις και άρθρα σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στις εξής τροποποιήσεις:

  • Παραμένει η έκπτωση 1,5% για τους μισθωτούς στην εφάπαξ καταβολή του φόρου, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν θα αυξηθεί η παρακράτηση φόρου εισοδήματος.
  • Παραμένει η απαλλαγή από το τεκμαρτό εισόδημα της δωρεάν παραχώρησης κατοικίας μέχρι και 200 τ.μ. από γονείς προς τα παιδιά και αντιστρόφως.
  • Διατηρείται η προκαταβολή φόρου για τις ΟΕ και ΕΕ στο 55% αντί του 80%.
  • Προβλέπεται η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των μελών των ατομικών, προσωπικών και όλων των εταιρειών.
  • Οι φοιτητές-τέκνα θα εξακολουθήσουν να θεωρούνται προστατευόμενα μέλη.
  • Απαλλάσσονται από τη φορολογία και τα παιδιά που λαμβάνουν διατροφή.
  • Η διαφορά μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και τεκμαρτού θα φορολογείται αναλόγως με την πηγή από την οποία προέρχονται τα εισοδήματα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ