Ζούσαμε ένα μύθο - Το σπανάκι έχει πολύ λιγότερο σίδηρο από ό,τι πιστεύαμε - iefimerida.gr

Ζούσαμε ένα μύθο - Το σπανάκι έχει πολύ λιγότερο σίδηρο από ό,τι πιστεύαμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάσημο κατά λάθος. Το σπανάκι περιέχει μεν σίδηρο, όμως όχι τόσο πολύ όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί. Για την ακρίβεια έχει πολύ λιγότερο, εξ ου και οι επιστήμονες ισχυρίζονται τώρα ότι ζούσαμε ένα μύθο.

Σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφορεί στο εξωτερικό, η άποψη που θέλει το «θαυματουργό» λαχανικό τόσο ισχυρό, οφείλεται σε μαθηματικό λάθος που έκανε Γερμανός επιστήμονας όταν υπολόγιζε την περιεκτικότητά του σε σίδηρο.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, μαθηματικός Σάμουελ Αρμπεσμαν γράφει ότι το σπανάκι δεν περιέχει 35mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια, όπως ανέφερε στις σημειώσεις του ο Εριχ φον Γουλφ το 1870, αλλά 3,5mg!

Το βιβλίο έχει τίτλο «The Half-Life of Facts» και ο Αρμπεσμαν διευκρινίζει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να μην επανεξετάζουν τα στοιχεία που τους δίνονται, πολλές φορές για να μην παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τον μύθο για το σπανάκι είχε προσπαθήσει να διαλύσει και άρθρο που είχε δημοσιευθεί στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση το 1981.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ