Ενας στους 5 Ελληνες «λάδωσε» το Δημόσιο - Πιο διεφθαρμένοι από Αρμενία, Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ - iefimerida.gr

Ενας στους 5 Ελληνες «λάδωσε» το Δημόσιο - Πιο διεφθαρμένοι από Αρμενία, Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει η Ελλάδα και στη διαφθορά με το 22% των πολιτών να δηλώνει ότι «λάδωσε» κάποιον δημόσιο λειτουργό κατά το 2012. Δηλαδή ένας στους πέντε πολίτες.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς που συνέταξε η Διεθνής Διαφάνεια και δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, ο μέσος όρος διαφθοράς για ολόκληρο τον κόσμο είναι 27%, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο 22% του βαρόμετρου με πάνω από έναν στους πέντε Ελληνες να δηλώνει ότι «λάδωσε» κάποιον δημόσιο λειτουργό την περασμένη χρονιά.
Υπάρχουν χώρες που το «λάδωμα» είναι κάτω του 1%, όπως ήταν για το 2012 η Δανία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.
Στην πεντάδα των πλέον διεφθαρμένων κρατών βρίσκεται η Σιέρα Λεόνε με 84%, ακολουθεί η Λιβερία με 75%, η Υεμένη με 74% και η Κένυα με 70%.
Η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις διαφθοράς μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με 22%, ενώ η Κύπρος έχει 19%, η Βουλγαρία 8%, η Ιταλία μόλις 5%, η Πορτογαλία 3% και η Ισπανία 2%.

Η Ελλάδα θεωρείται πιο διεφθαρμένη από την Αργεντινή (13%) και την Αρμενία (18%), από το Ελ Σαλβαδόρ (12%) και το Περού (20%) καθώς και από τη Τζαμάικα (12%) ή τη γειτονική μας πΓΔΜ (17%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ