Γιατί εξόργισε τις γυναίκες ο δήμαρχος του Λονδίνου; Πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια για να παντρευτούν, είπε - iefimerida.gr

Γιατί εξόργισε τις γυναίκες ο δήμαρχος του Λονδίνου; Πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια για να παντρευτούν, είπε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ξέρετε γιατί οι γυναίκες πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο; Για να βρουν άνδρα να παντρευτούν». Αν ήταν χιούμορ δεν εκτιμήθηκε. Αντιθέτως, η ατάκα του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κατακρίνεται από το σύνολο του βρετανικού Τύπου σήμερα.

Ο κατά τα άλλα δημοφιλής δήμαρχος, καταγγέλλεται τώρα ως σεξιστής και φαλλοκράτης, παρότι όπως σημειώνει ο Independent, είναι ιδιαίτερος θαυμαστής του γυναικείου φύλου. «Είχε δύο σχέσεις εκτός γάμου», θυμίζει η εφημερίδα.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου μίλησε στα εγκαίνια του Ισλαμικού Οικονομικού Φόρουμ, μαζί με τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ρατζάκ.Ερωτηθείς για την προώθηση της εκπαίδευσης των γυναικών στον μουσουλμανικό κόσμο, ο Νατζίμπ Ρατζάκ απάντησε: «Προτού έρθω εδώ, αξιωματούχοι με ενημέρωσαν για τα τελευταία στοιχεία για τη Μαλαισία, ένα μουσουλμανικό κράτος και σύμφωνα με αυτά το 68% όσων θα μπουν στα πανεπιστήμιά μας, θα είναι γυναίκες». «Βέβαια, πρέπει να βρουν άνδρες να παντρευτούν» σχολίασε ο Μπόρις Τζόνσον, προκαλώντας γέλιο στο ακροατήριό του.
Κάποιος από το ακροατήριο, ωστόσο, το σκέφτηκε καλύτερα, κάτι σχολίασε στο twitter και το κλίμα αντιστράφηκε.

«Ο Μπόρις Τζόνσον, μπορεί να νομίζει ότι το γκαφατζίδικο στιλ του θα τον γλιτώνει από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του, αλλά αυτό δεν είναι αστείο. Αυτά τα σχόλια είναι προσβλητικά προς κάθε γυναίκα αυτής της χώρας αλλά και του κόσμου ολόκληρου, που πήγε πανεπιστήμιο, εργάστηκε σκληρά και χρησιμοποίησε το ταλέντο της για να τα καταφέρει. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη». Εξαλλη η Κέιτ Γκριν, αρμόδια για την Ισότητα στο Κόμμα των Εργατικών.

Εξαλλες και ουκ ολίγες γυναίκες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που έγραφαν στο twitter: «Εχω πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο, αλλά δεν έχω άνδρα! Μάλλον δεν κατάλαβα καλά τι σημαίνει ανώτατη εκπαίδευση», έγραψε μια, ενώ μια άλλη σχολίασε: «Εχω πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας και πάω για άλλο ένα στην Ιστορία της Τέχνης. Πόσους άνδρες μου βγάζουν;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ