ΔΝΤ προς Ευρωζώνη: Κάντε κάτι για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλιώς δεν θα καταπολεμηθεί η κρίση - iefimerida.gr

ΔΝΤ προς Ευρωζώνη: Κάντε κάτι για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλιώς δεν θα καταπολεμηθεί η κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ανεπαρκείς» χαρακτηρίζει τις πολιτικές δράσεις της Ευρωζώνης το ΔΝΤ το οποίο κατά την καθιερωμένη ετήσια έκθεση του για την Ευρωζώνη επισημαίνει πως παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί η ανεργία παραμένει σε υψηλό ρεκόρ και η ανάπτυξη είναι αδύναμη, κυρίως στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο, τις χώρες δηλαδή οι οποίες μαστίζονται από την κρίση.

Στην έκθεση του, το ΔΝΤ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωζώνης, πρέπει να αναλάβουν συντονισμένη δράση προκειμένου να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη, με την Ελλάδα και την Κύπρο να αποτελούν ξεχωριστές αναφορές στην έκθεση, καθώς σημειώνεται πως παίζουν «σημαντικό ρόλο» στην καταπολέμηση της κρίσης.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» σε ολόκληρη την Ευρωζώνη παραμένουν «καθοριστικής σημασίας» για την αύξηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρεται, η υψηλή ανεργία απειλεί την προοπτική της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται διστακτικοί μπροστά στην κρίση, η οποία απαιτεί άμεσες ενέργειες και σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων: περαιτέρω στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τραπεζική ένωση το συντομότερο και ανακεφαλαιοποίηση αδύναμων τραπεζών.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, αναμένεται εντός των ημερών να παραδώσει στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τη νέα έκθεσή του και στη συνέχεια, προς το τέλος του μήνα, το ΔΣ του Ταμείου να εγκρίνει την εκταμίευση του 1,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ