Η Nike «τρολάρει» τις μεταγραφές ομάδων που φοράνε Adidas - Τι συνέβη με Γκέτσε και Ισκο [εικόνα] - iefimerida.gr

Η Nike «τρολάρει» τις μεταγραφές ομάδων που φοράνε Adidas - Τι συνέβη με Γκέτσε και Ισκο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μάριο Γκέτσε, η πιο ακριβή μεταγραφή της Μπάγερν, εμφανίστηκε στην παρουσίασή του φορώντας λευκό μπλουζάκι με κραυγαλέο λογότυπο. Ξεπερνώντας την αισθητική του πράγματος, όλα θα ήταν καλά αν το T-shirt του νεαρού αστέρα δεν διαφήμιζε τη Nike, τη βασική αντίπαλο της Adidas, η οποία ντύνει τους Βαυαρούς. Και αποτελεί μέτοχό τους.

Τυχαίο θα πει κάποιος. Λάθος. Σε τέτοιο επίπεδο, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ασχέτως κι αν ο στόχος είναι να μοιάζει αυθόρμητο. Η εμφάνιση του Γκέτσε ήταν προϊόν στρατηγικής μάρκετινγκ. Της Nike που με αυτό τον τρόπο επέλεξε να... τρολάρει την Adidas σε αυτή την αδυσώπητη μάχη για την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις.

Η μέθοδος της αμερικανικής εταιρείας να πικάρει και να μειώσει τον αντίκτυπο της μεταγραφής Γκέτσε στην ομάδα σύμβολο της γερμανικής Adidas, τη Μπάγερν έγινε ακόμα πιο σαφής όταν η σύμπτωση επαναλήφθηκε με τον Ισκο, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης, ομάδα της Adidas. Ο Ισπανός εμφανίστηκε κι αυτός με λευκό μπλουζάκι της Nike προκειμένου να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, αλλά οι ιθύνοντες της Ρεάλ τον ανάγκασαν ν' αλλάξει πριν παρουσιαστεί ενώπιον των δημοσιογράφων. Η κουβέντα περί ηθικής και νομιμότητας όταν μιλάμε για μπίζνες εκατομμυρίων, άλλωστε, είναι ουτοπική.

Ο Γκέτσε για την ενέργειά του να φορέσει μπλουζάκι ανταγωνιστή τιμωρήθηκε με το καλημέρα με πρόστιμο 10.000 ευρώ, αν και δεν νομίζουμε ότι θα τα πληρώσει ο ίδιος. Το περίεργο στην περίπτωσή του, βέβαια, είναι πως μια τόσο μεγάλη κι οργανωμένη ομάδα όπως η Μπάγερν του επέτρεψε να βάλει το συγκεκριμένο T-shirt στην παρουσίασή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ