Μεγάλη φωτιά στην Ελασσόνα – Ο Δήμαρχος αποφάσισε την εκκένωση της πόλης [εικόνες] - iefimerida.gr

Μεγάλη φωτιά στην Ελασσόνα – Ο Δήμαρχος αποφάσισε την εκκένωση της πόλης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκκένωση της Ελασσόνας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή αποφάσισε ο Δήμαρχος της πόλης. Οι φλόγες πλησιάζουν το στρατόπεδο της περιοχής και τις κατοικημένες περιοχές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν μέχρι στιγμής 14 οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, ενώ συνεχώς καταφθάνουν ενισχύσεις κι από γειτονικούς νομούς. Οπως αναφέρει το thessalianews.gr η κινητοποίηση είναι μεγάλη και οι τοπικοί φορείς καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια η φωτιά να μην απειλήσει το στρατόπεδο καθώς και τις κατοικημένες περιοχές. Να σημειωθεί ότι οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά το στρατόπεδο, το οποίο απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια και υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν φωτιά τα πυρομαχικά.

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται κοντά στην αποθήκη πυρομαχικών δίπλα στην πόλη της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε πριν λίγο να εκκενώσει την πόλη της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί η δημοτική αρχή στους πολίτες : η Ανατολική πλευρά της πόλης κατευθύνεται προς την Τσαριτσάνη. Η Νότια πλευρά προς το Στεφανόβουνο – Γαλανόβρυση ενώ η Δυτική Πλευρά προς τον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνεμος έχει αλλάξει κατεύθυνση με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να απομακρύνεται πια από την αποθήκη πυρομαχικών και τη δημοτική αρχή να ετοιμάζεται να άρει το μέτρο της εκκένωσης.Η Πυροσβεστική θεωρεί πως η κατάσταση είναι υπό μερικό έλεγχο και στην παρούσα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες της Ελασσόνας.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου

Οι πρώτες εικόνες που ανέβασε η ιστοσελίδα onlarissa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ