Νέο οικολογικό ποδήλατο φτιαγμένο από χαρτόνι -Κοστίζει μόλις 20 δολάρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο οικολογικό ποδήλατο φτιαγμένο από χαρτόνι -Κοστίζει μόλις 20 δολάρια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τεχνική του οριγκάμι φαίνεται ότι ενέπνευσε ιδιαίτερα τον ισραηλινό εφευρέτη Izhar Gafni, ο οποίος δημιούργησε ένα οικολογικό ποδήλατο διπλώνοντας κομμάτια από ανακυκλωμένο χαρτί σε ειδικό σχήμα.

Εκτός από το χαρτόνι, το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων. Το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται κυμαίνεται από 9 έως 12$ και θα πωλείται στην τιμή των 20$ ενώ παράλληλα το ποδήλατο είναι ανθεκτικό στη φωτιά και τη βροχή και αντέχει βάρος 180 κιλών τη στιγμή που το ίδιο ζυγίζει μόλις 9 κιλά.

Παράλληλα ο Gafni βλέπει το ποδήλατο ως τρόπο να μετατρέψει τα σκουπίδια σε κάτι χρήσιμο και πολύτιμο. "Φανταστείτε μια εποχή που κάθε πλαστικό ή χάρτινο προϊόν που πετιέται στον κάδο ανακύκλωσης θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ποδηλάτου, μιας αναπηρικής καρέκλας ή ένός παιχνιδιού", αναφέρει ο ίδιος.

Η εταιρία Cardboard Technologies δέχτηκε πολλές προσφορές επενδύσεων αλλά επέλεξε να συγκεντρώσει τα χρήματα μέσω της ιστοσελίδας χρηματοδότησης Indiegogo, επειδή δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο τις κοινωνικές της αξίες κυνηγώντας το κέρδος.

Νέο οικολογικό ποδήλατο φτιαγμένο από χαρτόνι -Κοστίζει μόλις 20 δολάρια [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Νέο οικολογικό ποδήλατο φτιαγμένο από χαρτόνι -Κοστίζει μόλις 20 δολάρια [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Νέο οικολογικό ποδήλατο φτιαγμένο από χαρτόνι -Κοστίζει μόλις 20 δολάρια [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Νέο οικολογικό ποδήλατο φτιαγμένο από χαρτόνι -Κοστίζει μόλις 20 δολάρια [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ