Στη φυλακή μετά από 20 χρόνια ο ισχυρότερος διακινητής κοκαΐνης στην Ευρώπη, Ιταλός μαφιόζος Πανούντσι [βίντεο] - iefimerida.gr

Στη φυλακή μετά από 20 χρόνια ο ισχυρότερος διακινητής κοκαΐνης στην Ευρώπη, Ιταλός μαφιόζος Πανούντσι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρομπέρτο Πανούντσι, γνωστός και ως «Μπέμπης» (Bebè) ή, εναλλακτικά, ως «Πάμπλο Εσκομπάρ» της Ευρώπης: ο πιο ισχυρός παράγοντας του υπερατλαντικού δικτύου διακίνησης κοκαΐνης, ο οποίος συνελήφθη σε εμπορικό κέντρο της Μπογκοτά της Κολομβίας πριν μερικές μέρες και οδηγήθηκε την Κυριακή σε φυλακή της Ιταλίας, τυχαίνει να είναι και ένας από τους πιο «large» τύπους που γέννησε ποτέ το οργανωμένο έγκλημα της γείτονος Ιταλίας.

Οι μύθοι που τον ακολουθούν πολλοί και μεγαλειώδεις: λέγεται πως επιχείρησε κάποτε να δωροδοκήσει τον ίδιο τον αρχηγό της κολομβιανής αστυνομίας μέσα στα κεντρικά γραφεία των αστυνομικών αρχών ρωτώντας τον: «θέλεις ένα εκατομμύριο δολάρια;». Σαστισμένος ο αρχηγός απάντησε: «Σε μετρητά; Εδώ και τώρα;». Για να πάρει την απλή αποστομωτική απάντηση: «ναι».

Διότι, έτσι ήταν και είναι ο Ρομπέρτο Πανούντσι: «he never thinks small», που λένε και οι Αμερικανοί. Πράγμα που αντικατοπτρίζεται και στην εμφάνισή του: χοντροκέφαλος, παχύσαρκος, με ύφος «νυφίτσας» και έκφραση «καλοκάγαθη» σαν μωρού, συνήθιζε ανέκαθεν να φοράει στο λαιμό του ένα περιδέραιο με διαμάντια, σε περίπτωση που τα χρήματα που κουβαλούσε πάνω του, μέσα σε χαρτοφύλακα, αποδεικνύονταν ανεπαρκή, όταν θα χρειαζόταν να δωροδοκήσει τους διώκτες του.

Την Κυριακή, η «σπουδαία» σταδιοδρομία αυτού του απίστευτου γραφικού τύπου που κάνει τους χαρακτήρες των ταινιών του Σκορτσέζε να μοιάζουν απλές καρικατούρες, έλαβε άδοξο τέλος, καθώς για τα επόμενα 12 χρόνια και 5 μήνες θα ατενίζει τα σίδερα των Ιταλικών φυλακών.

Ο «Μπέμπης» υπήρξε ο δεσμός μεταξύ της της μαφίας της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, και των Κολομβιανών καρτέλ κοκαΐνης. Χάρη σ' αυτόν, η Καλαβρέζικη μαφία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί σήμερα το πλουσιότερο και ισχυρότερο συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος. Και ο δεσμός αυτός ήταν τόσο ισχυρός που ο «Μπέμπης» πάντρεψε τον γιο του με την κόρη του αρχηγού ενός από τα ισχυρότερα Κολομβιανά καρτέλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ