Lotus Esprit: Το σπορ αυτοκίνητο - υποβρύχιο του James Bond πωλείται - iefimerida.gr

Lotus Esprit: Το σπορ αυτοκίνητο - υποβρύχιο του James Bond πωλείται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» (1977) έχει την κορυφαία ίσως σκηνή του James Bond με αυτοκίνητο, κατά την οποία ο Roger Moore ως θρυλικός πράκτορας 007 βουτά με την υπηρεσιακή του Lotus Esprit στη θάλασσα.

Για να ξεφύγει από το ελικόπτερο που τον καταδιώκει, ενώ μπροστά στα μάτια της συνοδηγού του η Lotus, που ήταν από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα της εποχής, μετατρέπεται σε οπλισμένο υποβρύχιο που στη συνέχεια καταρρίπτει και το ελικόπτερο.

Και καθώς το 1977 που γυρίστηκε η ταινία το computer animation ήταν προχωρημένη επιστημονική φαντασία, για τα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκαν δύο κανονικές Esprit και ένα μικρό υποβρύχιο στο σχήμα της σπορ Lotus.

Αυτή η Lotus υποβρύχιο λοιπόν μετά τη λήξη των γυρισμάτων μπήκε σε ένα κοντέινερ που αποθηκεύτηκε κάπου στο Long Island της Νέας Υόρκης, ενώ όταν έληξε η χρονική διάρκεια της μίσθωσής του ένα ηλικιωμένο ζευγάρι απέκτησε το περιεχόμενό του σε πλειστηριασμό, χωρίς να το γνωρίζει από πριν.

Η πλήρως λειτουργική Lotus υποβρύχιο θα βγει και πάλι σε πλειστηριασμό, από την εξειδικευμένη εταιρεία RM Auctions, στις 8 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, χωρίς το ποσό για το οποίο θα αλλάξει χέρια να μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς δεν υπάρχει καν κατώτατη τιμή. Οι ειδικοί πάντως, λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος μετατροπής που σε σημερινές τιμές είναι περίπου 440.000 ευρώ, υπολογίζουν πως θα κυμανθεί σε αυτά πάνω κάτω τα επίπεδα.

Lotus Esprit: Το σπορ αυτοκίνητο - υποβρύχιο του James Bond πωλείται | iefimerida.gr 0
Lotus Esprit: Το σπορ αυτοκίνητο - υποβρύχιο του James Bond πωλείται | iefimerida.gr 1
Lotus Esprit: Το σπορ αυτοκίνητο - υποβρύχιο του James Bond πωλείται | iefimerida.gr 2
Lotus Esprit: Το σπορ αυτοκίνητο - υποβρύχιο του James Bond πωλείται | iefimerida.gr 3

'

Lotus Esprit: Το σπορ αυτοκίνητο - υποβρύχιο του James Bond πωλείται | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ