Audi Matrix Beam: Ηigh tech προβολείς με κάμερα και GPS - iefimerida.gr

Audi Matrix Beam: Ηigh tech προβολείς με κάμερα και GPS

Audi Matrix Beam: Ηigh tech προβολείς με κάμερα και GPS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προβολείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση ενός αυτοκινήτου με το σχήμα τους, καθώς και στην ασφάλεια με την απόδοσή τους, ενώ η τελευταία μεγάλη εξέλιξη στο συγκεκριμένο τομέα ήταν τα φώτα τύπου LED. Τα οποία εξασφαλίζουν μεγαλύτερη φωτεινότητα αλλά και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης μαζί με το ανανεωμένο Audi Α8 θα παρουσιαστεί το επόμενο μεγάλο βήμα στην τεχνολογία των προβολέων. Πρόκειται για το Audi Matrix Beam, που είναι ένας καινούργιος, high tech προβολέας στον οποίο κάθε ένας λαμπτήρας LED, από τους πολλούς που τον αποτελούν, μπορεί να ανάψει μεμονωμένα και ξεχωριστά από τους άλλους. Με τον τρόπο αυτό είναι εφικτό επιλεγμένα κομμάτια του δρόμου να φωτίζονται πιο έντονα, προκειμένου να μην ενοχλούνται οι άλλοι οδηγοί. Ή ακόμα και να επικεντρώνεται το φως π.χ. σε έναν πεζό που βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, ώστε να γίνεται ακόμα πιο εύκολα αντιληπτός από τον οδηγό. Παράλληλα το σύστημα έχει τη δυνατότητα να προειδοποιεί και τον πεζό με οπτικό σινιάλο.

Η δυνατότητα επιλογής των λαμπτήρων LED που ανάβουν πιο έντονα κάθε φορά γίνεται με τη βοήθεια μιας κάμερας που καταγράφει τα πάντα και το κατάλληλο λογισμικό, ενώ η δέσμη φωτός φτάνει μέχρι και τα 300 μέτρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί η μεγάλη σκάλα να είναι μόνιμα αναμμένη και τα υπόλοιπα να τα αναλαμβάνει το σύστημα.

Εκτός από την κάμερα οι προβολείς στο νέο Audi A8 θα είναι συνδεδεμένοι και με το σύστημα πλοήγησης κι έτσι στις διασταυρώσεις η δέσμη φωτός θα ανοίγει προς τα πλάγια σα βεντάλια, προκειμένου να αναγνωρίζονται πιο εύκολα τυχόν κίνδυνοι. Με τον τρόπο αυτό η προσοχή του οδηγού ουσιαστικά κατευθύνεται προς εκείνα τα σημεία που πραγματικά εμπεριέχουν κινδύνους, ενώ η δυνατότητα αυτή του Audi Matrix Beam αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που το 50% των θανατηφόρων ατυχημάτων γίνονται τη νύχτα.

Audi Matrix Beam: Ηigh tech προβολείς με κάμερα και GPS | iefimerida.gr 0
Audi Matrix Beam: Ηigh tech προβολείς με κάμερα και GPS | iefimerida.gr 1
Audi Matrix Beam: Ηigh tech προβολείς με κάμερα και GPS | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ