Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας 8 Ιουλίου με μια ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας 8 Ιουλίου με μια ματιά

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας 8 Ιουλίου με μια ματιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η φορολογία τω ακινήτων, η διαθεσιμότητα και τα τεκταινόμενα στην κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Συμφωνία πόνου"
Η εφημερίδα γράφει "ασφυξία φόρων από φέτος (και όχι από το 2014). Μάχη για τον ΦΠΑ στην εστίαση. Ποιοι βγαίνουν άμεσα σε διαθεσιμότητα απ'όλο τον δημόσιο τομέα. Πως θα γίνουν οι πρώτες απολύσεις εως το τέλος Ιουλίου. Φεύγουν και εργαζόμενοι από τη Βουλή".

ΕΘΝΟΣ: "Η τελική λίστα για τη "διαθεσιμότητα" ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έξι εξαντλητικές συναντήσεις με την τρόικα χρειάστηκαν για να "κλειδώσει" η συμφωνία για τον τελικό κατάλογο των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μάθε πως σε παρακολουθούν!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με αφορμή τις αμερικανικές παρακολουθήσεις της NSA... τουλάχιστον από το... 1984 μας κατασκοπεύουν από το διάστημα. Ντοκουμέντο από περιοδικό της Αυστρίας πριν από 29 χρόνια."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Συμβιβασμός για το καλό της Μέρκελ"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα αποφασίζει το Eurogroup για τη δόση των 8,1 δισ.αύριο κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο-σκούπα με τα ισοδύναμα μέτρα. Τρόικα και κυβέρνηση τα βρήκαν λόγω... γερμανικών εκλογών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι είναι οι 12.500 "διαθέσιμοι" για... απόλυση"
Η εφημερίδα γράφει ότι "στους 8 μήνες μειώνεται τελικά ο χρόνος διασιμότητας για... διεκδίκηση μετακίνησης. Προσδοκία για έγκριση της δόσης των 8,1 δισ.ευρώ στο σημερινό Eurogroup τμηματική όμως η καταβολή".

ΕΣΤΙΑ: "Φορολογία σοκ στα ακίνητα"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν παραφρονήσει. Αν αληθεύουν όσα δημοσίευσε χθες το "Βήμα της Κυριακής" για τους συντελεστές του νέου φόρου ακινήτων, θα πρόκειται όχι απλώς για τη χαριστική βολή στα ακίνητα, όπως είχαμε γράψει προ ημερών, αλλά για δήμευση της ακινήτου ιδιοκτησίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εξοδος για 15.000 υπαλλήλους"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παράταση για τον Σεπτέμβριο πήρε η εφαρμογή του προγράμματος για το Δημόσιο με το σχεδιασμό, πάντως, να έχει καθοριστεί και συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές κατά τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών."

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κύμα οργής"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αναβρασμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ομόφωνα η ΚΕΔΕ αποφάσισε να κατεβάσει ρολά σήμερα στους δήμους, (πλην προνοιακών δομών), αντιδρώντας στον κυβερνητικό σχεδιασμό για ένταξη των δημοτικών υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας και για τις επικείμενες απολύσεις".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "ΔΟΛια επίθεση στον Κ.Καραμανλή"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα οργανωμένο σχέδιο κατασυκοφάντησης του πρωην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα με αφορμή την αντιπαράθεση που ξέσπασε για το πιο έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η τελική συμφωνία δημόσιο, φόρους και ΕΟΠΥΥ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συμφωνία σχετικά με τα σημαντικά σημεία της διαπραγμάτευσης κατέληξαν κυβέρνηση και τρόικα, αλλά με ανοιχτά επιμέρους ζητήματα και λεπτομέρειες, ενώ συζητείται σήμερα στο Eurogroup η εκταμίευση των 81, δισ.ευρώ".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Κλειστοί οι δήμοι λόγω των απολύσεων"


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παίρνουν φωτιά 25 φόροι λόγω νέων αντικειμενικών"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέες επιβαρύνσεις φέρει για τα ακίνητα η αύξηση των αντικειμενικών τιμών κατά 20%. Πιο μεγάλες θα είναι οι αυξήσεις στις υποβαθμισμένες περιοχές, ενώ θα μειωθούν 20%-25% σε πολλές αστικές περιοχές, αλλά και στα εμπορικά ακίνητα λόγω της πτώσης της ζήτησης".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ