Λάθος το «χαράτσι» σε 130.000 νοικοκυριά - Πληρώνουν για κοινόχρηστους χώρους - iefimerida.gr

Λάθος το «χαράτσι» σε 130.000 νοικοκυριά - Πληρώνουν για κοινόχρηστους χώρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με λάθη ξεκίνησε η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το «χαράτσι» στα ακίνητα για το 2013. Οπως παραδέχεται το υπουργείο Οικονομικών, σε 130.000 περιπτώσεις έχει υπολογιστεί έκτακτο τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ) σε κοινόχρηστους χώρους και υποστηρίζει ότι έχει δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των συγκεκριμένων υποθέσεων να γίνει χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στους κοινόχρηστους χώρους και έτσι η πλειοψηφία των 130.000 περιπτώσεων δεν θα επηρεαστεί.

Για όσους έχουν λάβει λογαριασμό με ενσωματωμένο το χαράτσι θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό. «Ετσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε, ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι τον λογαριασμό τους. Οσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό χωρίς το ΕΕΤΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ας σημειωθεί ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από λάθος πιστοποιητικό από τους δήμους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ