Στις Βρυξέλλες η τελική μάχη για τη δόση των 8,1 δισ. -Επανέρχεται ο φόρος πολυτελείας σε Ι.Χ. άνω των 2.000 κ.ε. και σε σκάφη αναψυχής - iefimerida.gr

Στις Βρυξέλλες η τελική μάχη για τη δόση των 8,1 δισ. -Επανέρχεται ο φόρος πολυτελείας σε Ι.Χ. άνω των 2.000 κ.ε. και σε σκάφη αναψυχής

Στις Βρυξέλλες η τελική μάχη για τη δόση των 8
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις Βρυξέλλες γίνεται η τελική φάση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, καθώς οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας. Η ελληνική πλευρά θεωρεί, πάντως, ότι η συμφωνία θα κλείσει έως το βράδυ και η δόση των 8,1 δισ. θα εκταμιευθεί έστω τμηματικά.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν θέματα που αφορούν κυρίως στη κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ενώ αναμένεται να διευθετηθούν και οι λεπτομέρειες για το σχέδιο διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, επί του οποίου υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό του ότι υπάρχουν και ζητήματα ουσίας «ανοικτά»- πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στην αποτύπωση των προαπαιτούμενων και των ορόσημων στα επικαιροποιημένα κείμενα του Μνημονίου- ότι ο Επίτροπος Ρεν έκανε λόγο για «εναπομείναντα στοιχεία από τα ορόσημα που έχουν συμφωνηθεί».

Στο τραπέζι παραμένει και το ελληνικό αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς παρά τις επιφυλάξεις της Τρόικας για τη σκοπιμότητα μείωσης του συντελεστή αλλά και τα ισοδύναμα που προτάθηκαν από το οικονομικό επιτελείο, η ελληνική πλευρά επανήλθε δριμύτερη το τελευταίο 24ωρο. Όπως σημειώνει, ωστόσο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ακόμα κι αν ανάψει πράσινο φως για τη μείωση του συντελεστή, αυτό δεν θα γίνει άμεσα αλλά θα μεσολαβήσει έως και ένα 10ήμερο για την επίσημη απάντηση από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών έως τώρα έχει συμφωνηθεί με τη Τρόικα να μην επιβληθεί εισφορά 0,2% υπέρ ΟΑΕΕ στο τζίρο των επιχειρήσεων, όπως επίσης να μη μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές απόστρατων και εν ενεργεία ενστόλων. Επιπλέον οι Εφορίες είναι αυτές που αναλαμβάνουν την είσπραξη του Ενιαίου Φόρου, από τον Φεβρουάριο του 2014.

Το σίγουρο είναι ότι επανέρχεται ο αποκαλούμενος φόρος πολυτελείας, που αφορά σε Ι.Χ. άνω των 2.000 κ.ε., σε σκάφη αναψυχής και που είχε καταργηθεί ως... αναποτελεσματικός, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τη Τρίτη το πρωί. Αντιθέτως, στην επόμενη επικαιροποίηση μεταφέρεται το θέμα του ορίου για τις ομαδικές απολύσεις που έβαλε από τώρα η Τρόικα, όπως επίσης το θέμα της άρσης του προστατευτικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς το οποίο έχει ισχύ έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ