Το στέλεχος που εντοπίστηκε δεν ευθύνεται για την επιδημία στη Γερμανία - iefimerida.gr

Το στέλεχος που εντοπίστηκε δεν ευθύνεται για την επιδημία στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα του τύπου για τα κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος στη Β. Ελλάδα, που εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ να είναι μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli, το τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο επιτηρεί τη λοίμωξη, καθησυχάζει το κοινό τονίζοντας ότι από ελέγχους του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ), διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για διαφορετικό στέλεχος του ιού από εκείνο που είχε προκαλέσει την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία.

Ωστόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει την άμεση επικοινωνία με ιατρό, σε περίπτωση που οι καταναλωτές των παραπάνω προϊόντων εμφανίσουν κλινική συμπτωματολογία γαστρεντερίτιδας τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής.

Θυμίζουμε ότι τα επίμαχα προϊόντα είναι κατεψυγμένα προϊόντα κιμά από βοδινό κρέας, που διακινήθηκαν από την εταιρεία LIDL και τα οποία έχουν πλέον ανακληθεί από την αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ