Κλειστοί οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα τη Δευτέρα - Σε θέση μάχης για το σχέδιο κινητικότητας - iefimerida.gr

Κλειστοί οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα τη Δευτέρα - Σε θέση μάχης για το σχέδιο κινητικότητας

Κλειστοί οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα τη Δευτέρα - Σε θέση μάχης για το σχέδιο κιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να κλείσουν τη Δευτέρα όλοι οι δήμοι με εξαίρεση τις κοινωνικό-προνοιακές δομές αποφάσισε στη έκτακτη συνεδρίαση της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση του προέδρου της Κώστα Ασκούνη.

Ο πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης είπε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι μετά τη συνάντηση της ΚΕΔ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως είπε ο κ. Ασκούνης, η συμφωνία με την Τρόϊκα προβλέπει, έως το τέλος Ιουλίου, να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπουργείο Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη συνέχεια, για το ερχόμενο δίμηνο Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί. Οπως είπε ο κ. Ασκούνης, συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ