Δύο 16χρονες Κινέζες νεκρές από τη συντριβή του αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο – Στους 181 οι τραυματίες - iefimerida.gr

Δύο 16χρονες Κινέζες νεκρές από τη συντριβή του αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο – Στους 181 οι τραυματίες

Δύο 16χρονες Κινέζες νεκρές από τη συντριβή του αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο –
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νεαρές μαθήτριες είναι τα θύματα της τραγωδίας που σημειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όταν το Boeing 777 των νοτιοκορεατικών γραμμών Asiana Airlines συνετρίβη κατά την προσπάθεια προσγείωσής του και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι άτυχες 16χρονες, Γιέ Μενγκ Γιουάν και Γουάνγ Λιν Τζιά, ταξίδευαν με το αεροπλάνο από τη Σεούλ μαζί με άλλους 60 μαθητές που επέβαιναν στην πτήση.

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανεβαίνει στους 181, από τους συνολικά 307 επιβαίνοντες του Boeing

Ο Σου Ντα, διασωθείς επιβάτης, διηγήθηκε την τραυματική του εμπειρία στο κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV: «Παρατήρησα ότι το αεροσκάφος πετούσε αρκετά χαμηλά τη στιγμή της προσγείωσης. Ετοιμαζόταν να αγγίξει το έδαφος όταν ξαφνικά επιτάχυνε και η μύτη του άρχισε να ανεβαίνει. Το αεροσκάφος πετούσε ήδη πολύ χαμηλά εκείνη τη στιγμή και αισθάνθηκα μια πρόσκρουση. Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και μια έντονη δυσοσμία άρχισε να εξαπλώνεται στην καμπίνα. Είδα επίσης σπίθες από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους. Μετά την προσγείωση, στην καμπίνα επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση, στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη τρύπα και η κουζίνα είχε εξαφανιστεί».

Αποκλείουν τρομοκρατική επίθεση – περιμένουν το «μαύρο κουτί»

Οι αμερικανικές Αρχές, πάντως, αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ το «μαύρο κουτί», τα δεδομένα της πτήσης και οι καταγεγραμμένες συνομιλίες των πιλότων έχουν βρεθεί και εξετάζονται για να διευκρινιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Από την πλευρά της, πάντως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συντριβή δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, ενώ αρνείται, την ίδια στιγμή, την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ