ΔΗΜΑΡ: Η Τρόικα έχει εμμονή με τις απολύσεις και οδηγεί τον δημόσιο τομέα σε παράλυση

Για εμμονή της Τρόικα με τη σύνδεση απολύσεων και κινητικότητας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αποδεχόμενη αυτή τη λογική υπονομεύει τη διοικητική μεταρρύθμιση».

«Η εμμονή της Τρόικα ήταν πάντα να συνδεθεί η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με απολύσεις» ,τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγίου Κωνσταντίνου σχολιάζοντας το «ντηλ» κυβέρνησης και εκπροσώπων των δανειστών για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

«Ετσι όμως η κινητικότητα από μέσο ορθολογικής κατανομής του προσωπικού γίνεται μέσο απορρύθμισης» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας παράλληλα πως: «Η κυβέρνηση αποδεχόμενη αυτή τη λογική στην ουσία υπονομεύει τη διοικητική μεταρρύθμιση. Η αποδέσμευση της κινητικότητας από τις απολύσεις , που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάϊο , στην ουσία τώρα αθετείται με τρόπο κυνικό».

«Στο όνομα της αντιμετώπισης υπαρκτών παθογενειών , ο δημόσιος τομέας οδηγείται σε παράλυση και ακυρώνεται εξ αποτελέσματος κάθε σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια»,καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ