Ο έρωτας του Φούχτελ για την Ελλάδα -Τρελαίνεται για το φαγητό -Παραγγέλνει «όκταπους» και παϊδάκια - iefimerida.gr

Ο έρωτας του Φούχτελ για την Ελλάδα -Τρελαίνεται για το φαγητό -Παραγγέλνει «όκταπους» και παϊδάκια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελληνας κοντεύει να γίνει ο ειδικός απεσταλμένος στην Ελλάδα κομισάριος της Μέρκελ, Γιοακίμ Φούχτελ αφού φαίνεται πως τόσο καιρό που βρίσκεται εδώ για να παράσχει τεχνική υποστήριξη και βοήθεια σε δήμους, οργανώσεις και υπουργεία έχει βάλει στην καρδιά του τη χώρα μας και έχει αποκτήσει και πολλές από τις συνήθειες των κατοίκων της και ειδικά στο φαγητό.

Ο κ. Φούχτελ είναι καλοφαγάς -φαίνεται κιόλας- και τους αρέσουν πολύ τα ελληνικά φαγητά, τα οποία απολαμβάνει τακτικά σε εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Πρόσφατα μάλιστα ο φωτογραφικός φακός του Βήματος τον εντόπισε σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας -στη Μιχαλακοπούλου- να απολαμβάνει ψαρομεζέδες, καλαμαράκι και «όκταπους». Η αγάπη του για την Ελλάδα και το λευκό κρασί της είναι τέτοια που την Γερμανίδα βοηθό του την αποκαλεί «Retsinoula».

Στη Γερμανία πάντως φαίνεται πως είναι πολύ ικανοποιημένη από την δουλειά που κάνει ο Φούχτελ στην Ελλάδα και γι αυτό ανταμείφθηκε με μία γενναία αύξηση του ετήσιου μισθού του και πλέον από 400.000 ευρώ το μήνα λαμβάνει 600.000.

Θα ήταν πάντως εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρουσιάσει ο Φούχτελ και στην Ελλάδα τα αποτελέσματα του έργου που παρήγαγε με αριθμούς και στοιχεία, πράγμα που ως σήμερα έχει αποφύγει επιμελώς να πράξει.

Φωτογραφία: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ