Αεροσκάφος συνετρίβη και έπιασε φωτιά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο – Αγνωστο αν υπάρχουν θύματα [βίντεο] - iefimerida.gr

Αεροσκάφος συνετρίβη και έπιασε φωτιά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο – Αγνωστο αν υπάρχουν θύματα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αεροσκάφος Boeing 777 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines συνετρίβη κι έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπου αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση, ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Οι αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη λόγο επίσημα για θύματα, ενώ εικόνες που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν ένα αεροσκάφος από το οποίο υψώνεται πυκνός καπνός σε έναν από τους διαδρόμους προσγείωσης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είναι ασαφές αν και πόσα θύματα υπάρχουν, ενώ η FAA ανέφερε πως δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο 777.

Το αεροσκάφος «μόλις συνετρίβη» στο Σαν Φρανσίσκο, έγραψε ο επιβάτης Ντέιβιντ Έουν. «Η ουρά κόπηκε. Οι περισσότεροι μοιάζουν καλά. Είμαι εντάξει. Σουρεαλιστικό. . .», πρόσθεσε ο επιβάτης στην ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Path.

Μια ανάρτηση στο Twitter που επικαλέστηκε όσα είπαν στον ασύρματο άνδρες της πυροσβεστικής ανέφερε ότι οι 291 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος έχουν καταμετρηθεί. Η εφημερίδα San Jose Mercury News ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι 48 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους διασώθηκαν, χωρίς να κάνει λόγο για τραυματίες ή νεκρούς.

Βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε από ελικόπτερο περίπου μία ώρα μετά τη συντριβή απεικονίζει το αεροσκάφος στον διάδρομο με την άτρακτο να έχει καεί. Στην φωτογραφία του Έουν, η άτρακτος δεν έχει πιάσει ακόμη φωτιά.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που κοίταζε τα αεροπλάνα καθώς προσγειώνονταν είπε στο CNN ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτε περίεργο καθώς έβλεπε το Μπόινγκ να προσεγγίζει για την προσγείωση. Τότε, «τη στιγμή που προσεδαφίστηκε. . . βγήκε μια μεγάλη τολύπη καπνού, ακούστηκε ένας κρότος και είδα μια μεγάλη φλόγα που διήρκεσε λίγο και βγήκε από το κάτω μέρος του αεροπλάνου. Το αεροσκάφος άρχισε να στρέφεται περί τον άξονά του, το φτερό έσπασε και η ουρά αποκόπηκε».

Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι δεν αντιλήφθηκε το προσωπικό του αεροσκάφους να ανέμενε μια κατεπείγουσα προσγείωση, αλλά έσπευσε στο σημείο και άρχισε την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, στο αεροσκάφος επέβαιναν 290 επιβάτες. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως στο Μπόινγκ επέβαιναν 292 επιβάτες και 16 μέλη πληρώματος. Ένα στέλεχος της Asiana ανέφερε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποιος τραυματισμός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ