Μείωση ΦΠΑ και κόστους καυσίμων ζήτησε ο ΣΕΕΝ από τον Βαρβιτσιώτη - iefimerida.gr

Μείωση ΦΠΑ και κόστους καυσίμων ζήτησε ο ΣΕΕΝ από τον Βαρβιτσιώτη

Μείωση ΦΠΑ και κόστους καυσίμων ζήτησε ο ΣΕΕΝ από τον Βαβιτσιώτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) συναντήθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα ορθοποδήσει την οικονομία της ακτοπλοΐας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, το προεδρείο του ΣΕΕΝ με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Μιχάλη Σακέλλη ζήτησε από τον κ. Βαρβιτσιώτη να παρέμβει στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, τα δύο κύρια αιτήματα του ΣΕΕΝ ήταν η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας, που είναι αρμοδιότητας του κ. Στουρνάρα, και η μείωση του κόστους καυσίμων που είναι αρμοδιότητας του κ. Μανιάτη.

Ο κ Βαρβιτσιώτης αναγνώρισε το πρόβλημα και ανέφερε ότι έχει μπροστά του έναν πίνακα που δείχνει ότι οι σωρευτικές ζημιές της ακτοπλοΐας τα τελευταία χρόνια είναι 900 εκατ. Ευρώ.

Για τον ΣΕΕΝ το ύψος των ναύλων, ειδικά σε μία περίοδο που η αγοραστική δύναμη συνεχώς μειώνεται λόγω της ύφεσης, είναι μεγάλο θέμα, καθώς επηρεάζεται από παράγοντες που δεν μπορούν να ελέγξουν οι εταιρείες, όπως είναι τα καύσιμα, η υψηλή φορολόγηση και οι κρατήσεις υπέρ τρίτων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η κατάρρευση της ακτοπλοΐας ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή, δεσμεύτηκε για τη λεπτομερή εξέταση όλων των αιτημάτων που θα βελτιώσουν τις προοπτικές βιωσιμότητάς της: «Η ελληνική ακτοπλοΐα αποτελεί βασικό πυλώνα της συγκοινωνιακής συνέχειας του νησιωτικού μας χώρου. Η ενίσχυσή της αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας και συνιστά προτεραιότητα για την πολιτική του υπουργείου»,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ