Το κυνήγι του Σνόουντεν έγινε ήδη ταινία μικρού μήκους – Εκπληκτική η ομοιότητα του πρωταγωνιστή με τον φυγά [βίντεο] - iefimerida.gr

Το κυνήγι του Σνόουντεν έγινε ήδη ταινία μικρού μήκους – Εκπληκτική η ομοιότητα του πρωταγωνιστή με τον φυγά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν χρειαζόταν να το δηλώσει ο Μπαράκ Ομπάμα, όταν ο Εντουαρντ Σνόουντεν έφτασε στη Μόσχα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι ο μοναδικός που σκέφτηκε πως η ιστορία του φυγά πρώην συμβούλου της NSA θα γίνει κάποια στιγμή ένα πολύ καλό σενάριο. Κάποιοι μάλιστα πρόλαβαν, αφού είναι γεγονός η πρώτη ταινία μικρού μήκους με αντικείμενο την περιπέτεια του 30χρονου Αμερικανού.

Μία ομάδα ανεξάρτητων και ερασιτεχνών κινηματογραφιστών στο Χονγκ Κονγκ γύρισε την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Verax». Ηταν ο κωδικός που χρησιμοποίησε ο Σνόουντεν στην επαφή του με τον ρεπόρτερ της Washington Post στον οποίο αποκάλυψε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από τον Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ. Η λατινική λέξη σημαίνει «αυτός που λέει αλήθεια».

Η ταινία διάρκειας πέντε λεπτών έχει ανέβει στο YouTube πριν από μερικά 24ωρα και εντυπωσιάζει η ομοιότητα του πρωταγωνιστή με τον Σνόουντεν. Πρόκειται για τον Αντριου Κρόμεεκ, έναν Αμερικανό δάσκαλο που ζει στο Χονγκ Κονγκ.

Η ταινία, που γυρίστηκε μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα και με κόστος ούτε καν 600 δολάρια περιγράφει το διάστημα στο οποίο ο φυγάς ήταν κρυμμένος στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στο Χονγκ Κονγκ ενώ η CIA και το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να τον εντοπίσουν. Ακόμη περιγράφει την μετάβαση του 30χρονου από έναν υπάλληλο της NSA που έμενε στη Χαβάη, σε έναν διεθνή φυγά που κατηγορείται για κατασκοπεία.

Τα γυρίσματα έγιναν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου κρυβόταν ο Σνόουντεν, ενώ υπάρχουν σκηνές στις οποίες παίζει με έναν κύβο του Ρούμπικ, το αντικείμενο που σύμφωνα με δημοσιεύματα χρησιμοποιήθηκε για να τον αναγνωρίσουν οι δημοσιογράφοι όταν τους συνάντησε για να τους κάνει τις αποκαλύψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ