Τη Δευτέρα ο Τσοχατζόπουλος θα καλέσει επισήμως τον Σημίτη για μάρτυρα - iefimerida.gr

Τη Δευτέρα ο Τσοχατζόπουλος θα καλέσει επισήμως τον Σημίτη για μάρτυρα

Τη Δευτέρα ο Τσοχατζόπουλος θα καλέσει επισήμως τον Σημίτη για μάρτυρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα επαναφέρει επισήμως η πλευρά του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου το αίτημα να κληθούν να καταθέσουν στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που είχαν λάβει την απόφαση για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων. Με πρώτο το τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Οπως είναι γνωστό ο κ. Τσοχατζόπουλος πολλές φορές ως τώρα έχει θέσει αυτό το αίτημα από την αρχή της διαδικασίας αλλά το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να απαντήσει.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο πρόεδρος της έδρας κάλεσε υπεράσπιση και πολιτική αγωγή να προσκομίσουν όσα στοιχεία κρίνουν ότι πρέπει να αναγνωστούν στο δικαστήριο και να έχουν έτοιμη τη λίστα με τους μάρτυρες που θα ζητήσουν να εξεταστούν.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Τσοχατζόπουλος που ρώτησε αν τη Δευτέρα θα υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ.

Ο πρόεδρος του απάντησε ότι γι αυτό το θέμα θα τοποθετηθούν και συνέχισε απευθυνόμενος στους υπερασπιστές των κατηγορουμένων: «Να φέρετε όποιον μάρτυρα θέλετε ακόμα και τον Ομπάμα, εμείς θα τους ακούσουμε».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δικαστικών πηγών αλλά και νομικών η αναφορά αυτή του προέδρου αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Πολλοί πάντως προσέθεταν ότι η εκτίμησή τους είναι πως το δικαστήριο δύσκολα θα δεχθεί την κλήση του κ. Σημίτη. Ομως δεν αποκλείεται τίποτε, συμπλήρωναν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ