Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2009 όλος ο κόσμος ήταν στα πόδια του. Το χρυσό παπούτσι στη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων, η βράβευση από τον εμβληματικό για κάθε Σουηδό Χένρικ Λάρσον, η μεγάλη μεταγραφή, η δόξα, τα χρήματα, όλα συνέθεταν ένα σύννεφο ευτυχίας.

Δίχως να καταλάβει πως και γιατί όλα άλλαξαν. Ο κόσμος έφυγε κάτω απ' τα πόδια του. Σαν ταινία του Παπακαλιάτη.

Ο Μάρκους Μπεργκ, το νέο μεγάλο αστέρι του σουηδικού ποδοσφαίρου, ο μελλοντικός παρτενέρ του Ιμπραϊμοβιτς στην Εθνική, έγινε η σκιά του εαυτού του. Τα πανηγύρια στα γκολ, αντικαταστάθηκαν από γκριμάτσες στον πάγκο. Η την εξέδρα ανάλογα. Ο μπόμπερ άρχισε να χάνει γκολ που θα έβαζε μέχρι κι ο Μπόρχα. Τραυματίστηκε. Τι συνέβη; Ακόμα και σήμερα, ο Μπεργκ αδυνατεί ν' απαντήσει. Δεν έχει σημασία άλλωστε. Οποιος ζει με τα αν μόνο χαμένος μπορεί να βγει. Εκτός κι αν είναι ο Χριστόφορος.

Η γυναίκα που του άλλαξε τη ζωή

Η αντίφαση είναι πως μόλις η καριέρα του Μπέργκ άρχισε να παίρνει την κατηφόρα, η ζωή του Μάρκους μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Η σχέση του με την Περνίλα Λούντμπεργκ, μια οξυζενέ ξανθιά μοντέλα από εκείνες που σουφρώνουν τα χείλια και αυτοφωτογραφίζονται στα social media για να μην τις ξεχάσει ο κόσμος έλαβε τέλος. Επειδή η Περνίλα δεν θέλησε να τον ακολουθήσει το Αμβούργο και να θυσιάσει την «καριέρα» της.

Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η απόφασή της έκανε καλό στον Σουηδό. Στη καρδιά του μπήκε μια άλλη ξανθιά. Λιγότερο πλαστική, δίχως να υστερεί στην εμφάνιση. Το αντίθετο. Η Ζοσεφίν Λίνγκμπλομ. Η σχέση τους σχεδόν καρμική. Είπαμε, η ζωή αντιγράφει τον Παπακαλιάτη.

Την περιγραφή της γνωριμίας τους την κάνει ο ίδιος ο Μπεργκ. «Την είδα για πρώτη φορά στο Γκέτεμποργκ όταν ήμουν έφηβος. Μου είχε κάνει εντύπωση. Ενα βράδυ τη συνάντησα σ' ένα πάρτι. Το αποφάσισα. Αυτή ήταν. Μόνο που υπήρχε ένα πρόβλημα. Είχε σχέση. Οταν έμαθα ότι χώρισε, έκανε απευθείας κίνηση. Ηξερα πως κάτι υπήρχε ανάμεσά μας. Αυτό το κλικ».

Το 2009 άρχισαν να βγαίνουν, η Ζοσεφίν τον ακολούθησε στο Αμβούργο, έμειναν μαζί και πριν δύο χρόνια απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Τη μικρή Ζολί. «Το βράδυ που έσπασαν τα νερά καθόμασταν στο σπίτι και βλέπαμε έναν αγώνα της εθνικής Σουηδίας με την Φινλανδία. Οτι έγινα πατέρας είναι κάτι σημαντικό. Σχεδόν εξωπραγματικό. Μπορείς να πεις πως έχω ήδη κερδίσει το χρυσό μου μετάλλιο».

Από εκείνη τη μέρα, όλα άλλαξαν. Είδε τη ζωή του αλλιώς. «Το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να σημαίνει πολλά για μένα, όχι όμως τα πάντα. Τώρα ξέρω πως κάποιος με περιμένει στο σπίτι. Η Ζοσεφίν και η κόρη μου».

Σύντομα η οικογένεια θα αποκτήσει και τέταρτο μέλος. Η Ζοσεφίν είναι στις μέρες της και ίσως γεννήσει πριν ο Μάρκους υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Ισως ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πάντα και στην καριέρα του. Να ξαναβρει το χαμένο του φονικό ένστικτο. Να κερδίσει ξανά τη θέση του στην Εθνική Σουηδίας. Το ταλέντο σίγουρα δεν του λείπει. Ούτε το κίνητρο. Οταν η Γκέτεμποργκ τον πλησίασε για να του ζητήσει να γυρίσει πίσω, η απάντησή του ήταν δηκτική: «Σας αγαπώ, αλλά δεν είμαι ακόμα παλαίμαχος. Δεν τελείωσα ακόμα».

Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο ρόλος της Ζοζεφίν

Η Ζοσεφίν δεν είναι απλώς η γυναίκα του Μπεργκ. Είναι το απόλυτο στήριγμά του. Η καλύτερή του φίλη, εκείνη που τον βοηθά σε ό,τι κι αν συμβεί. Χαρακτηριστικό είναι πως η όμορφη Σουηδέζα έχει ανοίξει δικό της site το behind every man μέσω του οποίου περιγράφει την καθημερινότητά της στο πλευρό του ποδοσφαιριστή και συχνά πυκνά του αφιερώνει λόγια αγάπης.

Οπως προχθές Τετάρτη όπου είχαν την πρώτη τους επέτειο γάμου: «Σήμερα γιορτάζω ένα χρόνο παντρεμένη με τον πιο υπέροχο άνδρα του κόσμου. Είμαι απίστευτα χαρούμενη που είσαι εσύ πάντα δίπλα μου, που μπορούμε να γελάμε τα βράδια, να βλέπουμε την αγάπη μας να μεγαλώνει κάθε μέρα. Εσύ και η Ζολί με κάνετε να πετάω στα σύννεφα. Πάνω απ' όλα, όμως, είμαι χαρούμενη που με κάνεις και γονατίζω από αδυναμία κάθε φορά που με κοιτάς. Είσαι η αδερφή ψυχή μου και ο καλύτερος μου φίλος. Σύντομα η οικογένειάς μας θα έχει και τέταρτο μέλος. Είμαι χαρούμενοι που είμαστε μαζί κόντρα στον κόσμο».

Ο Μπεργκ της ανταπέδωσε τη στήριξη στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της. Οταν πριν από περίπου οκτώ μήνες έχασε την πολυαγαπημένη της μητέρα. Ο Σουηδός ήταν δίπλα της σε όλη την περιπέτεια και την βοήθεια να το ξεπεράσει.

Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Η καριέρα του σε fast forward

Ο Μάρκους Μπεργκ γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1986 στο Τόρσμπι. Το παρατσούκλι του ήταν Svarte Marcus προς τιμήν του Φίλιπ Γιόχανσον, του Svarte (μαύρου) Fillip που, όπως κι ο Μπεργκ πετύχαινε πολλά γκολ στις ακαδημίες. Ξεκίνησε την καριέρα του στα 16 από την τοπική Τόρσμπι, συνέχισε στη Γκέτεμποργκ, όπου έκανε το μεγάλο... μπαμ έχοντας ως συμπαίκτη τον μεγάλο του αδερφό Τζόναταν. Κέρδισε ένα πρωτάθλημα, πέτυχε 21 γκολ σε 53 ματς κι έφυγε για την Γκρόνιγκεν, η οποία τον πήρε ως αντί Σουάρες. Ο συνολικός του απολογισμός ήταν 33 γκολ σε 56 αγώνες. Γκολ που μαζί με τα επτά που πέτυχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων του 2009 αποτέλεσαν το διαβατήριό του για τη Γερμανία. Το Αμβούργο. Εκεί δεν έδειξε την ίδια συνέπεια στο σκοράρισμα κι άρχισε το πήγαινε - έλα. Εφυγε για την Αϊντχόβεν, πήρε παιχνίδια, σημείωσε, αλλά κυρίως έχασε γκολ, επέστρεψε κι έκτοτε προσπαθεί να κερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Μάταια.

Η ποδοσφαιρική ακαδημία

Το 2010 ο Μπεργκ μαζί με τον αδερφό του και τον πατέρα του, Κένεθ, ίδρυσαν στη Σουηδία την ποδοσφαιρική ακαδημία Lovely Goals για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9 ως 14 ετών. Η επιτυχία του εγχειρήματος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Σουηδός στράικερ περίμενε να μαζευτούν το πολύ 50 παιδιά και γράφτηκαν 104. Ολα πήραν δώρο μια φανέλα του Αμβούργου με τον αριθμό 16. Η ακαδημία συνεχίζει κανονικά την πορεία της ως σήμερα.

Tips

# Το ποδοσφαιρικό του είδωλο δεν είναι ούτε ο Χένρικ Λάρσον ούτε ο Ιμπραϊμοβιτς. Είναι ο Πάολο Ντι Κάνιο

# Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ είναι ο Βραζιλιάνος Ζε Ρομπερτο

# Θεωρεί μεγαλύτερο προτέρημά του τις τοποθετήσεις του μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ξέρει που να βρίσκεται για να πάρει τη σωστή πάσα και τι να κάνει για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα

Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Χριστούγεννα με τον φίλο του και πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Ματίας Μπιάρσμιρ

Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Με τη Ζοσεφίν και την κόρη τους τη Ζολί

Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8

Η Ζοσεφίν είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί και αυτές τις μέρες αναμένεται να γεννήσει

Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9

Η πρώην κοπέλα του Μπεργκ, η Περνίλα Λούντμπεργκ

Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11
Ποιος είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Σουηδός σταρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 12
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ