Γουίμπλεντον: Ο Τζόκοβιτς πέρασε στον τελικό και περιμένει τον αντίπαλό του - iefimerida.gr

Γουίμπλεντον: Ο Τζόκοβιτς πέρασε στον τελικό και περιμένει τον αντίπαλό του

Η πρώτη θέση του μεγάλου τελικού του Γουίμπλετον στον Νόβακ Τζόκοβιτς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από ένα αξιομνημόνευτο και πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να λυγίσει τον αντίπαλό του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και να εξασφαλίσει μία θέση για τον μεγάλο τελικό του Γουίμπλεντον.

Χρειάστηκαν τέσσερις ώρες και 43 λεπτά για να αναδειχθεί ο νικητής, αφού ο 24χρονος Αργεντίνος έκανε εξαιρετικό ματς και θα κυνήγησε μέχρι τέλους την νίκη. Ο Τζόκοβιτς όμως στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα απέδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης και με ψύχραιμες κινήσεις πήρε το εισιτήριο.

Ο Σέρβος πήρε το προβάδισμα στον ημιτελικό μετά από πενήντα πέντε λεπτά, με σκορ 7-5, όμως ο μαχητικός Ντελ Πόρτο απάντησε στο δεύτερο σετ κερδίζοντας το με 4-6 και ισοφαρίζοντας.

Το τρίτο σετ ήταν ένα από τα πιο θεαματικά των τελευταίων ετών. Οι δύο αντίπαλοι έκαναν επίδειξη του ταλέντου τους και έβγαλαν απίθανες φάσεις που ξεσήκωσαν το κοινό. Μετά απο εξήντα εννέα λεπτά πραγματικής μάχης ο Τζόκοβιτς κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Ο Αργεντίνος όμως δεν το έβαλε κάτω. Στο τέταρτο σετ, μετά από συνεχόμενα μπρέικ οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο όγδοος καλύτερος τενίστας στον κόσμο, που αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο τις τελευταίες μέρες, έσωσε δύο ματς πόιντ του Σέρβου και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο τελευταίο σετ ο Τζόκοβιτς έδειξε ακούραστος και στο καθοριστικό σημείο έσπασε το σερβίς του Ντελ Πόρτο και πήρε την νίκη με 6-3.

Ετσι, ο τελικός της Κυριακής (7/7) θα είναι ο ενδέκατος σε major τουρνουά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που θα περιμένει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στον Άντι Μάρεϊ και τον Γέρζι Γιάνοβιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ