Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραβίδας, η φωνή της ελληνικής υπηρεσίας του BBC - iefimerida.gr

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραβίδας, η φωνή της ελληνικής υπηρεσίας του BBC

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραβίδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραβίδας, μια από τις πιο γνωστές φωνές της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC.

Ο Γιάννης Καραβίδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC άρχισε να δουλεύει το 1985 - στην αρχή περιστασιακά, ως έκτακτος ωρομίσθιος. Ηταν η αρχή μιας σταδιοδρομίας που κράτησε 20 χρόνια, έως το 2005, όταν η Ελληνική Υπηρεσία μαζί με εννιά άλλες έκλεισε λόγω οικονομικών περικοπών και ο Γιάννης αποχώρησε έχοντας φτάσει στην θέση του υποδιευθυντή.

Ηταν αυτός που είπε για τελευταία φορά το «Εδώ Λονδίνο», στην τελευταία εκπομπή του BBC στα ελληνικά τον Δεκέμβρη του 2005.

Βασικός συντελεστής της ιστορικής πολιτιστικής εκπομπής του BBC «Στις Οχθες του Τάμεση». Ηταν, παράλληλα, και ένας οξυδερκής ρεπόρτερ, λιτός και αντικειμενικός, πάντα άριστα προετοιμασμένος - οι πόλεμοι στη Γιουγκοσλαβία, οι συρράξεις στο Ιράκ και, ασφαλώς, το Κυπριακό ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία είχε διακριθεί.

Μετά την αποχώρησή του από το BBC, ο Γιάννης Καραβίδας εργάσθηκε στο ΣΚΑΪ, όπου ανέλαβε το στήσιμο και την παραγωγή των μεταγλωττισμένων δελτίων ειδήσεων του BBC στο κανάλι του Φαλήρου, ενώ διακρίθηκε στην τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη και ανάλυση των διεθνών εξελίξεων.

Ηταν παντρεμένος και είχε μια κόρη 16 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ