Πορεία συμπαράστασης στον Κώστα Σακκά το απόγευμα - Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της απεργίας πείνας - iefimerida.gr

Πορεία συμπαράστασης στον Κώστα Σακκά το απόγευμα - Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της απεργίας πείνας

Πορεία συμπαράστασης στον Κώστα Σακκά το απόγευμα - Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω τη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η κατάσταση της υγείας του Κώστα Σακκά κατά τους συνηγόρους του και τους γιατρούς του είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς λόγω της απώλειας κιλών από την απεργία πείνας που κάνει τις τελευταίες 30 ημέρες κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα, φορείς εκφράζουν τη συμπαράσταση στο πρόσωπό του είτε συγκεντρώνοντας υπογραφές, είτε πραγματοποιώντας πορείες.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα kedde.gr συγκεντρώνονται υπογραφές (τις τρεις πρώτες ώρες είχαν ξεπεράσει τις 600) σε ένα κείμενο που ζητά την άμεση αποφυλάκισή του κρατούμενου.

Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ).

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα διοργανώνεται μηχανοκίνητη πορεία από τα Προπύλαια προς το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται στις 18:00

Ο κρατούμενος Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και είναι προφυλακισμένος για 30 μήνες, χωρίς να έχει γίνει η δίκη του - έχοντας συμπληρώσει το ανώτατο νόμιμο όριο προφυλάκισης. Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του για ακόμη 6 μήνες.

Οι συνήγοροι του Κώστα Σακκά έχουν υποβάλει νέο αίτημα αποφυλάκισής του και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ