Κατάβαση στις βαθύτερες σπηλιές της Δύσης: Εξερευνητές έφτασαν στα 1.545 μέτρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Κατάβαση στις βαθύτερες σπηλιές της Δύσης: Εξερευνητές έφτασαν στα 1.545 μέτρα [εικόνες]

Κατάβαση στις βαθύτερες σπηλιές της Δύσης: Εξερευνητές έφτασαν στα 1545 μέτρα [ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο χαμηλότερο σημείο του Δυτικού ημισφαιρίου κατόρθωσαν να φτάσουν Βρετανοί εξερευνητές, κατεβαίνοντας σε βάθος 1.545 μέτρων και σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ μεγαλύτερης κατάβασης που ήταν τα 1.484 μέτρα.

Το παράτολμο εγχείρημα έγινε στα σπήλαια Σιστλεμα Χουάουτλα του Μεξικού, όπου ο 31χρονος Κρις Τζιούελ πέρασε επτά εβδομάδες καθοδηγώντας μία ομάδα 40 ατόμων σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη που έχει φτάσει ποτέ άνθρωπος στη Γη.

Οι σπηλιές αυτές βρίσκονται στα βουνά Σιέρρα Μαζατεκ και διαθέτουν 17 εισόδους που οδηγούν σε ατελείωτα μονοπάτια προς το κέντρο των σπηλαίων.

Μάλιστα συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα αναγκάστηκε να κολυμπήσει στο σκοτάδι για 600 μέτρα σε ποτάμι βάθους 28 μέτρων χωρίς να ξέρουν καν τι τους περιμένει μπροστά τους.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την αποστολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ