Εντυπωσιακό: Το πρώτο δωμάτιο από 3D εκτύπωση σε φυσική κλίμακα [εικόνες] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακό: Το πρώτο δωμάτιο από 3D εκτύπωση σε φυσική κλίμακα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο τρισδιάστατο δωμάτιο κατασκεύασαν οι αρχιτέκτονες Michael Hansmeyer και Benjamin Dillenburger το οποίο ονομάζουν «Digital Grotesque».

Το μοντέλο κλίμακας 1:3 που παρουσιάστηκε στην Ελβετία διαθέτει περίπλοκες στήλες που μοιάζουν με έργο τέχνης και η προσθήκη φύλλων χρυσού κάνει το δημιούργημα ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Οι δύο αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν έναν ειδικό αλγόριθμο για να δημιουργήσουν τον κύβο, ενώ ο σχεδιασμός των δωματίων έχει γίνει φυσικά με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι ίδιοι εργάζονται αυτή την περίοδο σε ένα μοντέλο κλίμακας, σχεδιάζοντας μία ακόμη μεγαλύτερη βερσιόν του «δωματίου» που χρησιμοποιεί τυπωμένα στρώμματα από ψαμμίτη και πρόκειται να παρουσιαστεί στις 22 Ιουλίου. Συνεργάζονται με το πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης, πιστεύοντας ότι η μέθοδός τους θα μπορούσε να δημιουργήσει και πιο πολύπλοκες δομές όπως στέγαστρα και γέφυρες.

Το Digital Grotesque έκανε την εμφάνισή του στα Swiss Art Awards και την Materializing Exhibition στο Τόκιο τον προηγούμενο μήνα, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό δείγμα του τι μπορεί να πετύχει κάποιος μέσω του 3D printing. Μερικές τεχνολογικές εξελίξεις είναι αναμφισβήτητα, απίθανες.

Εντυπωσιακό: Το πρώτο δωμάτιο από 3D εκτύπωση σε φυσική κλίμακα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εντυπωσιακό: Το πρώτο δωμάτιο από 3D εκτύπωση σε φυσική κλίμακα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εντυπωσιακό: Το πρώτο δωμάτιο από 3D εκτύπωση σε φυσική κλίμακα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εντυπωσιακό: Το πρώτο δωμάτιο από 3D εκτύπωση σε φυσική κλίμακα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Εντυπωσιακό: Το πρώτο δωμάτιο από 3D εκτύπωση σε φυσική κλίμακα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ