Το τέρας του Λοχ Νες δεν υπήρξε ποτέ -Δονήσεις και φυσαλίδες έχει η λίμνη - iefimerida.gr

Το τέρας του Λοχ Νες δεν υπήρξε ποτέ -Δονήσεις και φυσαλίδες έχει η λίμνη

Το τέρας του Λοχ Νες δεν υπήρξε ποτέ -Δονήσεις και φυσαλίδες έχει η λίμνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mία νέα θεωρία έρχεται να ταράξει τα νερά, αλλά και τους υποστηρικτές της ύπαρξης του της Νέσσι, του μυθικού τέρατος της λίμνης του Λοχ Νες.

Ο Ιταλός γεωλόγος Λουίτζι Πικάρντι υποστηρίζει πως πρόκειται για μία φυσική δραστηριότητα του νερού. Τονίζει πως η λίμνη βρίσκεται σε ένα περίεργο σημείο. Οι έντονες δονήσεις στην περιοχή σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες που προκαλούνται στο νερό, είναι αρκετά για να ενισχύσουν το μύθο για την ύπαρξη του μυθικού τέρατος. Τα συγκεκριμένα φαινόμενα μπορεί να οφείλονται και σε κάποια διαρροή αερίου, αλλά η εκδοχή της Νέσσι είναι μάλλον πιο ενδιαφέρουσα

Η πρώτη μαρτυρία ότι κάποιος είδε το περίεργο αυτό πλάσμα στη λίμνη έγινε τον 6ο αιώνα και σύμφωνα με τον μύθο, το τέρας εμφανιζόταν έπειτα από έντονες δονήσεις και αναταραχή του νερού της λίμνης.

Πάντως οι πιο πρόσφατες μαρτυρίες που αφορούν στη Νέσσι έγιναν το 2012, όταν κατά τα λεγόμενα ενός βαρκάρη, ένα πλάσμα ακολουθούσε επί ώρα την βάρκα του, από βάθος 22 μέτρων. Το ίδιο έτος τραβήχτηκε και μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ένα μεγάλο αντικείμενο, που θυμίζει ζώο, με μακρύ λαιμό, το οποίο όταν αντιλήφθηκε την ύπαρξη ανθρώπου βούτηξε στο βυθό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ